Előfizetői tartalom

Trump is tehet az amerikai tőzsde zuhanásáról

Portfolio
Lassul a profitnövekedés az amerikai vállalatoknál, amiért a kereskedelmi háború is felelős. A jelentési szezon beindul a napokban, ma jelent a Ford, a cégnél várhatóan 1 milliárd dollárral rontották a profitot az importvámok. A héten a technológia szektorban is beindulnak a gyorsjelentések: közzéteszi negyedéves számait az Amazon és az Alphabet. Elemzők szerint a profitnövekedés tetőzhetett és ez az egyik oka is annak, hogy októberben jelentősebb eséseket láttunk az amerikai részvénypiacokon.

Az erős évkezdet után lassulni kezdett az amerikai vállalati profitok növekedési üteme, az eszkalálódó amerikai-kínai kereskedelmi háború elkezdett fájni az amerikai vállalatoknak, a Caterpillartól kezdve a Fordig sok mindenkinek. A vámok miatt erősebb dollárra, magasabb olajárakra és emelkedő kamatokra számíthatnak a cégek elemzők szerint. A Caterpillar tegnapi gyorsjelentésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés