Előfizetői tartalom

Gigantikus felvásárlást jelentett be az IBM

Portfolio
Története legnagyobb felvásárlását jelentette be a hétvégén az IBM: 34 milliárd dollárért veszi meg a Red Hat nevű amerikai szoftvercéget, hogy a magasabb profit marzzsal kecsegtető üzletágak felé terjeszkedjen. Az IBM részvényenként 190 dollárt fizet készpénzben a vállalatért, ami hatalmas, 63 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróértékhez képest.

Az IBM stratégiája, hogy az előfizetéses szoftverek kínálatát erősíti, ahogy a hagyományos szoftverek értékesítései lassulnak és a szerverek iránti kereslet is csökken.Az 1993-ban alapított Red Hat nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésével foglalkozik, elsősorban vállalatok számára, az üzleti modellje, hogy előfizetéseket ad el terméktámogatásra, oktatásra és integrációra.Így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés