Előfizetői tartalom

Káoszt okoz Németországban a folyók alacsony vízállása

Portfolio
A szokatlanul forró és száraz nyár után továbbra is rekord alacsonyan alakul a németországi folyók és tavak vízszintje. Amellett, hogy a jelenség jókora környezeti károkat okoz, a belföldi hajózásban káoszhoz vezetett. A csekély vízállásra hivatkozva az ország gazdasági minisztere, Peter Altmaier pénteken bejelentette, ideiglenesen engedélyezte a német stratégiai tüzelőanyag-tartalékokhoz való hozzáférést azon területeken, ahol az ellátás akadozik.

Németország északi és keleti részén az idei nyár volt a legmelegebb a mérések kezdete óta, az ország középső részén pedig 2018 nyara volt leginkább csapadékszegény a DWD német időjárási szolgáltató szerint. Németország területének 90 százalékát sújtották valamilyen mértékben aszály jellegű körülmények 2018-ban. A klímaszakértők szerint azonban mindez csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés