Előfizetői tartalom

Megugorhat a Mol eredményessége

Portfolio
Október 31-én, szerdán publikálja 2018. harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit a Mol. A legfontosabb mutató, a tisztított EBITDA több mint negyedével haladhatja meg az egy évvel korábbi bázist, de az üzemi eredmény esetében hasonló mértékű bővülés várható az elemzői konszenzus szerint, amely az adózott eredmény soron rendkívül imponáló, 65 százalékos emelkedést valószínűsít. Az olaj drágulása ugyan a finomítás-kereskedelem üzletág eredményességét negatívan befolyásolhatta, ezt azonban messze ellensúlyozhatta a kutatás-termelés 80 (!) százalékos, valamint a fogyasztói szolgáltatások tisztított EBITDA-jának 10 százalékos javulása éves összevetésben.

A kilenc elemző előrejelzésein és becslésein alapuló várakozás szerint a Mol újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA-ja 2018 harmadik negyedévében 26 százalékkal haladhatta meg az egy évvel korábbit. Az üzemi eredmény ennél is nagyobb mértékben, 27 százalékkal bővülhetett éves összevetésben, míg az adózott eredmény több mint másfélszeresére, 65 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés