Előfizetői tartalom

Alaposan belehúzott a Mol, valósággal kilőtt a profit

Portfolio
A Mol ismertette 2018. harmadik negyedéves eredményeit, a társaság a legfontosabb sorokon a bázist és az elemzői konszenzust jelentősen meghaladó számokat közölt: a kiemelt figyelemmel követett tisztított EBITDA, az üzemi és adózott eredmény egyaránt masszív javulást mutat. A kutatás-termelés szárnyalását az olajárak emelkedése támogatta, a feldolgozás-kereskedelmi üzletág a petrolkémiai és finomítói árrések csökkenése ellenére tartotta eredményességét, míg a fogyasztói szolgáltatások ismét rekord eredményt ért el. Az eddigiek alapján az idei évre a menedzsment által kitűzött célok egyértelműen teljesíthetőnek tűnnek.

Alaposan belehúzott a Mol, valósággal kilőtt a profitA Mol ma hajnalban közzétett beszámolójának főbb pontjai: A tisztított EBITDA forintban számolva 32 százalékkal, dollárban 23 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, meghaladva az elemzői várakozásokat és elérhető közelségbe hozva az éves emelt 2,4 milliárdos cél túlszárnyalását is. A cashflow-termelés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái