Üzlet

Felfelé módosította profitvárakozásait a Toyota

Portfolio
Kedden tette közzé gyorsjelentését a Toyota, az autógyártó különösen jól teljesített Kínában a második negyedév folyamán, míg a Toyota menedzsmentje 2,3 billió jenről 2,4 billió jenre emelte meg az idei üzleti évre vonatkozó profitvárakozásait.
Közzétette második negyedéves beszámolóját a Toyota, a társaság a korábbi, teljes üzleti évre vonatkozó 2,3 billió jenes profitvárakozásait 2,4 billió jenre emelte meg, legnagyobb részben a dollárral szemben gyengülő jennek köszönhetően.

A japán autógyártó negyedéves teljesítményét érdemben javítani tudták a bővülő kínai eladások, a júliustól szeptemberig tartó negyedév során a vállalat 20 százalékkal növelte a kínai értékesítéseit, a kedvező kínai eladásoknak köszönhetően a társaság ázsiai értékesítései 9,2 százalékkal 417 ezer egységre emelkedtek a negyedévben.

A Toyota üzemi eredménye 11 százalékkal 579,1 milliárd jenre nőtt, amely bár elmaradt az 584,89 milliárd jenes elemzői várakozásoktól, azonban 2015 óta így is a legerősebb második negyedévet jelentette a Toyota számára.

Bár a kínai gazdaság lassulása és a kereslet visszaesése a rivális autógyártók számára jelentős problémát jelent, a Toyota azonban mindezek ellenére is képes volt növelni eladásait a világ legnagyobb autópiacán. A Toyota számára mindemellett további kockázatot jelenthet Japánból importált gépjárműveket sújtó, magasabb amerikai importvám lehetősége, miután a társaság összes járművének közel harmadát szállítja az Egyesült Államokba.

A Toyota részvényei 115 dolláron zártak hétfőn, a társaság kedvező gyorsjelentése után az árfolyam 2 százalékkal került feljebb az ázsiai kereskedésben.

Felfelé módosította profitvárakozásait a Toyota
(Reuters)
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin kriptopénz