Előfizetői tartalom

Menekültválságot okozhat, ha Ukrajna kiesik a gázszállításokból

Portfolio
Moszkva egyre több orosz gázt akar eladni Európának, de a gázellátást külpolitikája részének is tekinti, és nem kellene engedni, hogy nagyobb részt hasítson ki magának az európai gázpiacból - mondta Daniel Babinski, az Egyesült Államok nagykövetségének gazdasági tanácsosa a Portfolio Energy Investment Forum 2018 konferencián. Az energetikai szakdiplomata szerint az Északi Áramlat 2 és Török Áramlat projekt Ukrajna megkerülését is célozza. Amennyiben ez sikerül, szerinte Oroszország várhatóan még keményebben lépne fel Ukrajnával szemben, ez pedig menekültválságot okozhatna, ami Magyarországot sem hagyná érintetlenül.

Az európai termelés kétségtelenül csökken, de az Egyesült Államok álláspontja szerint a kieső termelést nem célszerű orosz gázzal pótolni. A helyzet kezelésére több megoldás is adódik, az egyik ilyen az energiahatékonyság növelése, ami gyakorlatilag a fogyasztás csökkenését jelenti. Azt senki sem javasolja, hogy Európa mondjon le a vezetékes gázról, ugyanakkor már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái