Üzlet

Emelkedett a BUX, szárnyalt az OTP

Portfolio
Az amerikai félidős választások eredményei után emelkedtek az európai tőzsdék, a magyar tőzsde is emelkedett, a vételi erő egészen a nap végéig kitartott, a BUX index 1,4 százalékos erősödéssel zárta a hét harmadik napját. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkedtek, míg az OTP megtáltosodott, a bankpapír árfolyama 3,4 százalékos emelkedés után 10 950 forinton fejezte be a mai napot.

Jól alakulnak a Telekom bevételei

Közzétette harmadik negyedéves számait a Magyar Telekom. Bevétel szinten erős lett a negyedév, operatív és nettó profit szinten viszont elmaradt a várttól. Tovább a cikkhez

20 milliárd forintos hitelkeretet kapott a BIF

20 milliárd forint keretösszegű hitelkeret-szerződést írt alá a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. az MFB-vel - tette közzé a társaság. Tovább a cikkhez

Nagyot emelkedett a BUX, szárnyalt az OTP

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 532 pontos emelkedés mellett 1,4 százalékkal került ma feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkedéssel zárták a napot, a Mol 0,1 százalékos emelkedés után 2988 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, a telekomcég 405 forinton zárt, a Richter 0,9 százalékos emelkedés után 5500 forinton zárt. A legjobban az OTP teljesített, a bankpapír árfolyama az elmúlt hónapok folyamán irányadó kereskedési sávból felfelé tört ki, a részvény a 200-napos mozgóátlagot is leküzdötte, amennyiben az emelkedés folytatódik, az OTP hamarosan a 11 000 forintos ellenállást tesztelheti meg. Az OTP 3,4 százalékos emelkedést követően 10 950 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.


Szárnyal a 4iG

Felemásan teljesítenek a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó részvények, a Konzum 3,4 százalékkal került lejjebb, míg az Opus 2,8 százalékot esett, az Appeninn 1,9 százalékos esése mellett a CIG Pannónia 0,6 százalékkal került lejjebb. Mindemellett a 4iG árfolyama ismét szárnyal, a részvény napi limittel 1660 forintin emelkedett.


Kitart a lendület, tovább emelkedik az OTP

Az amerikai, időközi választások eredménye után nagyot emelkedtek az európai tőzsdék, a DAX 0,6, a CAC40 1 százalékkal került feljebb, míg a spanyol tőzsde 1,7 százalékkal került feljebb, a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 416 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek a stagnáló Mol kivételével emelkednek, a Richter 0,6, a Magyar Telekom árfolyama százalékkal került feljebb, míg az OTP továbbra is remekül teljesít, a bankpapír árfolyama 2,7 százalékot emelkedett ma.


Valósággal szárnyalt az OTP elmúlt napokban

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, a kontinens börzéin irányadó erősödéssel párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedik ma, a BUX 10,78 milliárd forintos forgalom és 522 pontos emelkedés mellett 1,4 százalékkal került feljebb, a blue chipek is kivétel nélkül emelkednek, a Richter 0,5 a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom árfolyama 1,4 százalékkal került feljebb, míg legjobban az OTP teljesít, a bankpapír árfolyama 2,5 százalékkal került ma feljebb. Nagyot emelkedett az elmúlt napokban a magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül az OTP az elmúlt hét első napja óta 8 százalékkal került feljebb, a Mol árfolyama október 30-a óta közel 4 százalékkal került feljebb, a Richter árfolyama az elmúlt hét hétfőjéhez képest 5,7, míg a Magyar Telekom árfolyama közel 4 százalékkal került feljebb.


Visszafogná az olajtermelést Oroszország és Szaúd-Arábia

A keddi újabb nagy esést követően szerdán emelkednek az árfolyamok a nemzetközi olajpiacon. Az árak kéthónapos mélypontról emelkednek azután, hogy olyan értesülések láttak napvilágot, amelyek szerint Oroszország és Szaúd-Arábia a kitermelés 2019-es csökkentésének lehetőségéről egyeztet. Tovább a cikkhez

Kitart a pozitív a hangulat a magyar tőzsdén, nagyot emelkedett az OTP

Az irányadó európai részvényindexek emelkednek az amerikai, félidős választások eredménye után, a DAX 1, a CAC40 1,4 százalékkal került feljebb, míg a legjobban a 2,2 százalékos emelkedésével a lengyel WIG teljesít. Az európai tőzsdéken irányadó pozitív hangulattal párhuzamosan a hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 535 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb.


A hazai blue chipek is kivétel nélkül emelkednek, a Mol 1, a Richter árfolyama 1,1 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom árfolyama 1,4, míg az OTP árfolyama 2,2 százalékkal került feljebb, miután a piaci szereplők a hazai nagypapírok héten beérkező gyorsjelentéseire fókuszának, a Magyar Telekom szerdán, a Richter csütörtökön, míg az OTP pénteken publikálja majd a gyorsjelentését.


Tovább emelkedik a BUX, jó napja van a Magyar Telekomnak

A délelőtt második felére ráfordulva tovább emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 3,8 milliárd forintos forgalom és 423 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a BUX komponensei közül a Graphisoft Park részvényei teljesítenek a legjobban, miután a társaság erős számokkal örvendeztette meg a piaci szereplőket a harmadik negyedéves gyorsjelentésében.


A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Richter és a Mol árfolyama 1 százalékkal került feljebb, az OTP 1,2 százalékot emelkedett, a hazai nagypapírok közül 1,6 százalékos emelkedésével a Magyar Telekom teljesít a legjobban, a telekomcég ma beérkező gyorsjelentése előtt.


Emelkednek az európai tőzsdék

Mérsékelt erősödéssel zárták a hét második napját az amerikai tőzsdék, miután a befektetők kivártak az amerikai félidős választások eredményei előtt. A távol-keleti börzék bár emelkedéssel indították a szerdai napot, a kereskedés második felében azonban elfogyott a lendület, miután a piaci szereplők az amerikai félidős választások eredményeire fókuszáltak, a kongresszusban a demokraták kerültek többségbe, míg az amerikai szenátusban továbbra is a republikánus túlsúly maradt irányadó. Az európai részvényindexek is emelkednek, a DAX 99 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, a CAC40 1,1, míg a milánói tőzsde 1,2 százalékot emelkedett szerda délelőtt.


Emelkedéssel indul a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indul a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 109 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek a szerdai piacnyitás után, a Richter 0,4, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett 0,4, míg a Mol árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb.


A vállalati gyorsjelentések árnyékában kapaszkodhat feljebb Európa

Mi történik a tőzsdéken?

  • Óvatos optimizmus jegyében telt a keddi kereskedés az amerikai tőzsdéken, miután a befektetők az amerikai félidős választások eredményeire fókuszáltak, a Dow végül 174 pontos plusz mellett 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, az S&P500 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.
  • Az amerikai félidős választáson az előzetesen legvalószínűbbnek látszó forgatókönyv valósult meg, a demokraták viszonylag simán elhódították a képviselőházat, a szenátusban azonban nem tudtak többséget szerezni. Azzal, hogy a képviselőház demokrata többségű lett, új korszakba lépett Donlad Trump elnök kormányzása, hiszen a kétkamarás rendszerben mindkét háznak el kell fogadnia a törvényeket. Vagyis a demokraták blokkolhatnak, késleltethetnek bizonyos elnöki, republikánus törekvéseket a következő két évben.
  • Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a távol-keleti börzéken, az ázsiai indexek lendülete azonban elfogyott a szerdai piaczárás felé közeledve, a Nikkei 0,3 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot esett. Ázsia más részein vegyesen teljesítettek a tőzsdék, az ünnep után ma újranyitó szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a dél-koreai Kospi 0,5 százalékot esett.
  • A keddi napot bár emelkedéssel indította a magyar tőzsde, a délelőtt második felében a hazai részvényindex előző napi záróértéke alá került, és a mérsékelt mínuszok egészen a mai piaczárásig kitartottak. A BUX végül 129 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek felemásan zárták a hét második napját, az OTP 0,9 százalékos emelkedést követen 10 590 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1 százalékkal került feljebb, a telekomcég 403,50 forinton fejezte be a hét második napját, a társaság holnap beérkező gyorsjelentése előtt. A Richter 1,2 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó részvényei 5450 forinton zártak, míg a Mol 1,8 százalékos esés után 2986 forinton búcsúztatta a keddi kereskedést.
  • A határidős DAX index 47 ponttal került feljebb szerda reggel, 0,4 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.
  • A forint erősödéssel indítja a szerdai napot az euróval szemben, egy euróért 321,79 forintot kell fizetni, míg egy dollár 280,68 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán a KSH a szeptemberi kiskereskedelmi eladási statisztikáját teszi közzé.
  • Németországból a szeptemberi ipari termelési adatsor érkezik majd.
  • Az eurozónából a szeptemberi kiskereskedelmi eladási adatokat publikálják.


A vállalati gyorsjelentések árnyékában kapaszkodhat feljebb Európa

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Mérsékelt erősödéssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, az amerikai részvényindexek idei teljesítménye az elmúlt hetek esése ellenére pozitív, a Dow idén 3,7, az S&P500 pedig 3,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq idén 9,3 százalékkal került feljebb.A vállalati gyorsjelentések árnyékában kapaszkodhat feljebb Európa

Gyorsjelentések a héten

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését többek között az Adidas, a BMW és a Magyar Telekom is.A vállalati gyorsjelentések árnyékában kapaszkodhat feljebb Európa


A vállalati gyorsjelentések árnyékában kapaszkodhat feljebb Európa

Erős számokkal lepte meg a befektetőket a Graphisoft Park

A keddi piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Graphisoft Park, a társaság bevétel és nettó profit soron is kétszámjegyű növekedésről számolt be a korábbi év hasonló időszakával összehasonlítva. A menedzsment mindemellett felfelé módosította az idei évre vonatkozó bevétel-várakozásait, amit a társaság részben a 2018. közepétől kezdve átadásra kerülő déli fejlesztés idei második félévben jelentkező bevételeivel, illetve részben a tavaly átadott fejlesztésekből már idén jelentkező bevételekkel indokolt. Tovább a cikkhez
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ferrari_getty_editorial