Üzlet

Az Esmya nélkül stagnálhat a Richter árbevétele idén

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé harmadik negyedéves beszámolóját a Richter, amelyet követően sajtótájékoztatót tartott a vállalat menedzsmentje, Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója szerint az Esmya nélkül idén stagnálhatott a Richter árbevétele, míg az Esymaval együtt euróban megközelítőleg 6 százalékkal eshet vissza a Richter árbevétele a korábbi évvel összehasonlítva.


Orbán Gábor az Esmyaval kapcsolatban elmondta, hogy miután az amerikai gyógyszerhatóság egyelőre nem adta meg az engedélyt az Esmyara az Egyesült Államokban, a társaság amerikai partnere, az Allergan egyeztetéseket kezdett a hatósággal, a megbeszélésre decemberben kerül majd sor, és ezt követően kerülhet majd sor az Esmya amerikai bevezetésére.

Az orosz piac esetében Orbán Gábor kiemelte, hogy a Richter nagyjából tartotta a pozíciót rubelben, azonban a nagykereskedelmi szegmens ellátási láncaiban vannak problémák, mindez óvatos készletgazdálkodásra ösztönzi a nagykereskedőket, továbbá a Richtert is óvatosságra inti mindez.

Az Egyesült Államok piacán a Vraylar az egyik leggyorsabban növekvő antipszichotikum, a társaság amerikai partnere, az Allergan elégedett a termékkel, a Richter szerint a Vraylar felfutó szakaszban van, amin tovább javíthat majd, ha a készítmény a bipoláris depresszió indikációban is megkapná az engedélyt.

A kínai piacra vonatkozóan Orbán Gábor elmondta, hogy a társaság viszonylag szűk termék-portfólióval is szép növekedést produkált az elmúlt időszak folyamán, míg a növekedés további termékbevezetésekkel akár tovább folytatódhat. Orbán Gábor szerint azonban kockázatot jelent a kínai kórházi kiadások maximalizálása, és az év hátralévő részében a kínai gyógyszer-kiadásokba épített fékek hatnak majd a Richter forgalmi kilátásaira is.

A menedzsment várakozásai:
  • A teljes, csoportszintű árbevétel az Esmya nélkül stagnálhatott idén, míg az Esmyaval együtt a vállalat menedzsmentje euróban megközelítőleg 6 százalékos árbevétel csökkenést vetített előre.
  • A társaság a belföldi árbevétel esetében éves szintén idén 2 százalékos bővüléssel számol, az EU12 régió esetben az árbevétel idén valószínűsíthetően stagnálhat, míg az EU15 országokra vonatkozóan a kieső Esmya értékesítések miatt az idei évben 15 százalékos árbevétel csökkenést vár a Richter.
  • Az orosz piacon stagnálást vár a vállalat rubelben, lefelé mutató kockázatok mellett, míg az ukrán piac esetében idén akár 20 százalékos is lehet az árbevétel visszaesése az előszállítások hatásai és a magas bázis miatt.
  • Kína esetében éves szinten 5 százalékos bővülést vetített előre a vállalat.
  • Az Egyesül Államokban a Vraylar nélkül számított árbevétel esetében 15 százalékos visszaesést vár a társaság.
  • A bruttó fedezet esetében a korábban előrejelzett 57-58 százalékos tartomány felső régiójában, 58 százalék körül alakulhat idén, míg az üzemi eredményhányad esetében 14-15 százalékos várakozást tett közzé a menedzsment.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google