Előfizetői tartalom

Lengyelország az amerikaiakkal építene atomerőművet

MTI
Az atomenergiára, a gázszállítások diverzifikációjára és a kiberbiztonságra vonatkozó, megerősített energiaügyi együttműködést célzó nyilatkozatot írt alá Varsóban Krzysztof Tchórzewski lengyel és Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter. A dokumentum egyebek közt a lengyel és az amerikai atomenergetikai cégek együttműködésének támogatásáról szól az atomerőművek építésében. Rámutatva az atomerőmű-építés technológiai és pénzügyi vonatkozására, a lengyel miniszter úgy látta: az amerikai partnerekkel mindkét téren meg lehetne állapodni, bár az ügy még messze van a végkifejletétől.

Tchórzewski a nyilatkozat aláírását követő sajtóértekezleten megemlítette a lengyel atomerőmű építésének tervét. Elmondta, a lengyel-amerikai atomenergetikai együttműködésről Rick Perry csütörtökön Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel is tárgyalt. A lengyel energetikai tárca korábbi bejelentései szerint a három blokkból álló, mintegy 4,5 ezer megawatt teljesítményű...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái