Előfizetői tartalom

Akár minden cafetéria maradhat, de mitől igazán jó egy juttatás?

Vészesen közeleg az év vége, amikor teljesen megváltozik Magyarországon a béren kívüli juttatások adózása. A szakértők szerint nem kell a cafetéria tömeges megszüntetésétől tartani, de minden céget érint majd a változás. Mikor kell dönteniük a munkaadóknak erről a kérdésről, és melyek a fontos határidők? Hogyan lehet jól és szabályosan kihasználni idén a még kedvező adózási feltételeket? Összeszedtük a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat, és annak is utánajártunk, hogy melyik eszközöket érdemes annak ellenére is megtartani, hogy majdnem kétszer többe kerül az utánuk fizetendő adó.

Magyarországon 1993 óta léteznek különböző adókedvezményes dolgozói juttatások, amelyek az elmúlt 25 évben a bérezési struktúra szerves részévé váltak. A munkavállalók számítanak az életüket megkönnyítő tételekre, amelyekből akár mindennapos kiadásokat is fedezhetnek, mint a lakáshitel törlesztése, a gyerekek iskoláztatása vagy saját egészségük megőrzése....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés