Négy emberrel oldanák meg a szemétválságot
Üzlet

Négy emberrel oldanák meg a szemétválságot

Portfolio
Egy családi házba bejegyzett, telefonszámmal és honlappal nem rendelkező, négyfős nyírségi kft.-t szerződtetett az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét, és kezdjen valamit a felhalmozódott szemétdíj-tartozásokkal - írta a 24.hu. A kft. 2016-ban 19 milliós forgalmat bonyolított, és addig nagyrészt élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott.
Az ügy előzménye, hogy a NHKV fennállása első évében óriási kintlevőségeket halmozott fel; a cégnek idővel már pontos nyilvántartása sem volt arról, hova ment ki a számla, és kik nem fizették be, így meg sem próbálva a behajtást kiszervezte a feladatot. A 2012-es hulladéktörvény nyomán lehetséges lett volna arra a beszedést a NAV-ra bízni, de ez az olcsóbb megoldás a nem fizetők pontos listájának hiányában nem jöhetett szóba. Ezért hozták létre a 7,6 milliárdos keretet, amit a Pepp and Cars Kft. a Díjbeszedő Zrt.-vel közösen nyert el az NHKV Zrt. 2017 végén kiírt közbeszerzésén.

A portál szerint a Pepp and Cars áttekinthetetlen céghálót hozott létre, így kft.-k, bt.-k, egyéni vállalkozások kezébe került több százezer ügyfél sok személyes adata és esetleges tartozása. Azt azonban nem hozták nyilvánosságra, mely vállalkozások kezelték az ügyfelek adatait és az NHKV pénzét: a cégnek nincs internetes honlapja, a kukaholding által közzétett hivatalos Adatkezelési Szabályzatból pedig éppen az a link hiányzik, amelyre kattintva az alvállalkozók listáját lehetne megnézni.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944