Előfizetői tartalom

Elárulták, kik járhatnak jól a Konzum Opusba történő beolvadásával

Hamarosan a Konzum és az Opus közgyűlésein is támogató döntés születhet a két társaság közötti fúzió elindításáról. A tervezett beolvadás végén a Konzum törlésre kerül a cégnyilvántartásból, teljes vagyona pedig az Opusra száll át. A Konzum részvényesei ezért cserébe Opus-részvényeket fognak kapni - jelentette ki Fekete Péter. A Konzum vezérigazgató-helyettese a vele készített interjúban beszélt még a cserarány meghatározásának módjáról és arról is, hogy mindkét társaság részvényesei szempontjából fair lesz az elszámolás.

Október közepén kiderült, megkezdik azokat az előkészítő munkálatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Konzum egyesülhessen az Opusszal. Ennek a folyamatnak fontos állomása lesz az a rendkívüli közgyűlés, amelyet 2018. december 3-án tartanak majd, és amelynek napirendi pontjait megismerhették a befektetők hétfőn. Jelen állás szerint hogy látják, mikor kerülhet sor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái