Előfizetői tartalom

Forradalmi újítás az IKEA-nál, jön a levegőt tisztító függöny

Portfolio
Használati cikkek előállítására alkalmas alapanyagot készít az indiai rizstermesztés melléktermékéből, a rizs szárából 2018 év végétől az IKEA. A svéd lakberendezési vállalat az újítással a légszennyezési probléma megoldásához kíván hozzájárulni, ugyanis az általános indiai gyakorlat szerint a rizs visszamaradt szárát a betakarítás után elégetik, ami így jelentősen hozzájárul a légszennyezéshez az országban.

Az IKEA célja az új alapanyag bevezetésével közlése szerint az, hogy a helyi termesztőket fenntarthatóbb működésre ösztönözze, hosszú távon pedig megszüntesse az égetést. Észak-Indiában, Új-Delhiben és a környező városokban ugyanis évente körülbelül 39 millió tonna mezőgazdasági hulladékot égetnek el a hulladék költséghatékony kezelése, valamint a nyári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés