Előfizetői tartalom

Közeleg az azonnali átutalás, központilag fogják tárolni az adatainkat

Portfolio
Az MNB legújabb becslése szerint 2030-ra a jelenlegi 15-20%-ról 50%-ra mehet fel az elektronikus fizetések aránya Magyarországon, így az akkorra becsült 6 milliárd tranzakcióból 3 milliárd történhet elektronikus csatornán - hangzott el a Portfolio mai Banking Technology 2018 konferenciáján. Dolgozik a jegybank az átutalások díjszabásának újraszabályozásán is. A jövő év júliusában elinduló azonnali átutalással megjelennek a másodlagos számlaazonosítók, mint a mobilszám, az e-mail vagy az adószám, ezeket központilag a GIRO fogja tárolni.
Bartha Lajos, az MNB igazgatója többek között az alábbiakról beszélt előadásában: Van, amiben Magyarország jól áll az EU-ban a digitalizáció terén: ilyen az átutalások GDP-hez viszonyított aránya vagy az érintőkártyák használata. A bolti elektronikus fizetéseknél azonban csak 10 év alatt érhetjük el az EU átlagát. 2017-ben a számlafizetések 44%-a történt elektronikusan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái