Néhány órán belül több Volkswagen-gyár sorsa is eldőlhet
Üzlet

Néhány órán belül több Volkswagen-gyár sorsa is eldőlhet

Portfolio
Egy sokmilliárd eurós beruházási tervről döntenek a Volkswagen felügyelőbizottságának pénteki ülésén. A szavazás eredménye kiemelten fontos a német autógyártó jövője szempontjából, ugyanis új lendületet adhat a cégcsoport elektromos- és önvezető autózással kapcsolatos, rendkívül ambiciózus terveinek.
Az ülésen áttekintik majd azt a következő 10 évre vonatkozó stratégiát, amelyet Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezérigazgatója állított össze. Az ügyre rálátó források állították, a terv részeként kiemelten nagy hangsúlyt kap a németországi munkahelyek megőrzése, hiszen az elektromos- és önvezető autók előretörése rengeteg munkahelyet sodorhat veszélybe.

A menedzsment ezek megőrzése érdekében három németországi gyárat, a zwickaui, az emdeni és a hannoveri üzemet is átállíthatja elektromos autók gyártására. A Zwickauban található gyárban indul majd a tisztán elektromos meghajtású Volkswagen I.D. előállítási 2019-ben. A tervek szerint ennek az üzemnek az éves gyártókapacitása elérheti majd a 330 ezer elektromos autót, jelenleg a Golf különböző változatai készülnek itt.

Az új stratégiában állítólag új célokat fognak meghatározni a profitabilitással kapcsolatban is, a menedzsment eddig azt kommunikálta, hogy 7 és 8 százalék között alakulhat majd az operatív marzsa a cégcsoportnak 2025-re.

A jövő szempontjából lényeges lesz az is, hogy a Volkswagen felügyelőbizottsága hogyan dönt a Ford és a Volkswagen jövőbeli kapcsolatáról. A két autógyártó vezetése ugyanis folyamatosan tárgyalt egy közös együttműködésről az elektromos- és az önvezető autózásban az elmúlt hónapokban. Szakértők azt a forgatókönyvet sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a jövőben a Volkswagen és a Ford összeolvadjon, amennyiben a közös munka eredményes lesz.

A mostani üléssel kapcsolatban fontos még azt a meg nem nevezett forrásoktól származó információt is megemlíteni, amely szerint a németek áttekintik annak a lehetőségét is, hogy a Volkswagen más beszállítókkal együttműködve elektromos autókban használt akkumulátorokat gyártson.

(Reuters, Automotive News Europe)
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde