Előfizetői tartalom

Szemétválság: megszűnés fenyegetheti a kukaholdingot

Portfolio
Még mindig nem adta le tavalyi mérlegbeszámolóját az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., pedig ezt májusban meg kellett volna tennie. A cég és könyvvizsgálója, a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. között vita alakult ki az NHKV évi 120 milliárdos becsült bevételének mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolása körül - értesült a Népszava. A lépés elodázásával ennyi idő után a cégek már adószámuk bevonását, vagyis megszüntetésüket kockáztatják - mondta a konkrét ügytől hangsúlyozottan függetlenül Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Az NHKV könyvvizsgálója a lap értesülései szerint úgynevezett korlátozó véleménnyel kívánta ellátni a beszámolót. Ehhez a társaság vezetősége nem járult hozzá. Állítólag ugyanakkor a megszűnésveszély árnyékában hamarosan mégis tervezik a mérleg leadását. A nyilvános irat tartalma erőteljesen befolyásolhatja például a későbbi hitelfelvételi lehetőségeket....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái