Üzlet

Nem kizárt, hogy már jövőre Magyarországra jön az Apple Pay

Portfolio
Az Intesa Sanpaolo bevezeti az Apple Payt, minden hitel, előre fizetett és XME típusú betéti kártyás ügyfelük használhatja a mobilfizetési megoldást.
Update: A CIB kommunikációs osztálya kérdésünkre közölte: legkorábban jövőre lesz elérhető CIB-es ügyfeleknek az Apple Pay mobilfizetés.


Az Intesa Sanpaolo, vagyis a CIB Bank anyabankja is megegyezett az Apple-lel a mobilfizetési megoldásuk, az Apple Pay alkalmazásáról. Megkérdeztük a CIB kommunikációs osztályát, hogy a CIB-nél is elérhető lesz-e az Apple Pay, vagy a leánybankok ebből a szempontból külön tárgyalnak az Apple-lel a feltételekről. válaszukat változtatás nélkül közöljük:

Az Apple és az Intesa Sanpaolo megegyezése mindenképpen elősegíti az Apple Pay elérhetőségét a CIB Bank ügyfelei számára a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül, azonban az Apple országonként és bankonként külön-külön állapodik meg a szolgáltatás bevezetéséről. Anyavállalatunkkal együttműködve mindent elkövetünk azért, hogy ügyfeleink is mielőbb regisztrálhassanak a CIB Bank által kibocsátott bankkártyáikkal a szolgáltatásra. Ez legkorábban 2019-ben várható.

Az Apple Pay nem minden országban és nem minden banknál elérhető Európában, ugyanis a mobilgyártó - legalábbis korábbi hírek szerint - jutalékot kér a bankok bankkártyás bevételéből. Bár technikailag egyszerűen csatlakozhatnak a bankok a mobilfizetési sémához, a bankok menedzsmentjének kell megegyeznie az Apple-lel a csatlakozás feltételeiről.

Ezen a listán elérhető, hogy jelenleg mely bankok, bankkártyatípusok működnek Európában az Apple mobilfizetési megoldásával.

(Finextra)
BÉT
Tarlos Istvan Budapest fopolgarmester valasztas
Orban Viktor Varhelyi Oliver unios biztos jeloles
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
BÉT