Üzlet

Wood: 1406 forintot ér a Nyomda

Portfolio
1406 forintos célárfolyam mellett tartásra ajánlja az ANY Biztonsági Nyomda részvényeit a Wood elemzője a társaság negyedéves gyorsjelentése után. A jelenlegi árfolyamhoz képest ez 18 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
A Nyomda negyedéves bevétele az elemző várakozásainál gyengébb, 17 százalékos növekedést mutatott év/év alapon, az EBITDA-ráta viszont a vártnál magasabb lett. A negyedéves nettó eredmény szintén elmaradt a Wood prognózisaitól, ami a jelentős adófizetés számlájára írható.

Az év első kilenc hónapjában már a teljes évre vonatkozó bevételvárakozás 89, az EBITDA-várakozás 83 százalékát teljesítette a Nyomda, ami potenciális pozitív meglepetést tartogathat az éves eredményekben - áll az elemzésben. A profitabilitás felülteljesítése nagyrészt a készletek átértékelésének köszönhető, ami viszont egyszeri hatás, így inkább negatívan értékelendő a negyedéves gyorsjelentés. A bérköltségek és az anyagköltségek negatívan hatnak a profitabilitásra, a készletetátértékelések nélkül csak 7 százalék lett volna az EBITDA-szint.

A Nyomda a vezető biztonsági nyomda Magyarországon, jelentős bolgár és román tevékenységgel. Ami pozitív a céggel kapcsolatban, hogy jó bevételtermelő képességgel rendelkezik, ami ellenáll a gazdasági ciklusoknak, diverzifikált a tevékenységi köre és Magyarországon kívül terjeszkedik és magas osztalékot is fizet. De fair áron forognak a részvények, tekintve hogy az iparág hosszú távon a digitalizáció miatt kockázatokkal szembesül.

Wood: 1406 forintot ér a Nyomda
GettyImages-1183637203tusk
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-170645890