Tőzsdére megy Leonardo DiCaprio vegán burgeres cége
Üzlet

Tőzsdére megy Leonardo DiCaprio vegán burgeres cége

Portfolio
A 2009-ben a vegán táplálkozású Ethan Brown által alapított Beyond Meat nevű vegán burgeres cég azt tervezi, hogy tőzsdén keresztül von be forrásokat a további terjeszkedéshez.
A Beyond Meat két dolog miatt lett világszerte ismert:
  • egyrészt olyan ételeket készítenek, amelyekben a húst ahhoz állagra és ízre állítólag nagyon hasonló, sok fehérjét tartalmazó, de sokkal kevesebb erőforrással előállítható növényi alkotórészekkel helyettesítik,
  • másrészt a cégbe tavaly beszállt Leonardo DiCaprio.


Ő posztolta nemrég ezt az ábrát, ami azt mutatja, mennyivel kevesebb vízre, termőterületre, energiára van szükség például egy vegán burger előállításához, mint a hagyományos, marhahúsoshoz.
A cég most azt tervezi, hogy tőzsdére megy, már be is adták az erre vonatkozó kérelmüket, a vállalat papírjaival a Nasdaq-on lehet majd kereskedni, a ticker BYND lesz. A jegyzésben a legnagyobb bankok, többek között a Goldman Sachs, a JPMorgan, a Credit Suisse, a BofA Merrill Lynch, a Jefferies és a William Blair segítik a céget. Egyelőre jegyzési ársávot még nem tettek közzé, és azt sem lehet tudni, mennyi tőkét szeretnének bevonni az IPO-val, azt viszont igen, hogy részben a további terjeszkedés finanszírozásához és további K+F-hez van szükség a pénzre.

És hogy mit érdemes tudni a cégről? A MarketWatch összegyűjtött 5 érdekességet:
  • Bár a cég bevételei szépen nőnek, idén az első 9 hónapban (56,4 millió dollár) jóval több bevételt ért el a cég, mint tavaly egész évben (32,6 millió dollár), a Beyond Meat még soha nem csinált profitot, tavaly 30,4, idén szeptemberig 22,4 millió dollár volt a veszteség.
  • A Beyond Meat nagyot álmodik, szerintük a hús alternatíváinak piaca több milliárd dollárosra nőhet, ezen a piacon akar nagy szereplő lenni a cég.
  • Bár első blikkre a cég egy réspiacon tevékenykedik, a vállalat bevallása szerint rendkívül kompetitív a piac, sok versenytárssal, mint például: Boca Foods, Field Roast Grain Meat Co., Gardein, Impossible Foods, Lightlife, Morningstar Farms,Tofurky, de a Beyond Meat a hagyományos hústermékek gyártóit is versenytársainak tekinti, hiszen idővel azok is elkezdhetnek húsmentes termékeket gyártani, sőt, akvirálhatnak is a Beyond Meathez hasonló cégeket, amivel gyorsan megjelenhetnek a piacon.
  • A Beyond Meat nagyban függ a beszállítóitól. A húsmentes készítmények egyik legfontosabb alapanyaga a sárgaborsóból kivont fehérje, amelyet Kanadából és Franciaországból szerez be a cég, de a legnagyobb beszállítója egy cég, és a múltban már előfordultak fennakadások a beszállításban, ami a Beyond Meat eladásaira is hatással volt.
  • A Beyond Meat termékeit részben beszállítók állítják elő, azokkal viszont nincsen írásos megállapodása, szerződés hiányában azok bármikor elállhatnak a további együttműködéstől.


Címlapkép: ANGELA WEISS / AFP
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
elektromosroller