Előfizetői tartalom

Új gyárat építene a Volkswagen - Magyarország is versenyben van

Portfolio
A Volkswagen csoport totális átalakuláson megy keresztül, amelynek keretében euró tízmilliárdokat készülnek elkölteni a németek az elektromos- és önvezető autózás, valamint a mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások és a digitalizáció területén. Ennek a nagyszabású tervnek a része az is, hogy a Volkswagen egy új gyárat épít majd Közép-Kelet-Európában, amely Magyarország szempontjából is érdekes lehet - szúrta ki a G7.hu. A német Automobilwoche című újság szerint ugyanis több helyszín mellett Győr is versenyben van a beruházásért, amely négy-ötezer embernek adna munkát.

A győri Audi-gyár is versenyben vanA portál emlékeztet, az új gyárban 2022 után indítanák be a termelést, és a tervek szerint az új gyártósorokon olyan népszerű városi terepjárók készülnének, mint a ©koda Karoq és a Seat Ateca. Ezeket a modelleket jelenleg a csehországi Kvasiny-ben gyártják. Fontos hangsúlyozni, hogy Hans Dieter Pötsch, a Volkswagen-csoport fb-elnöke...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái