Üzlet

Egyre közelebb a Microsoft ahhoz, hogy a világ legértékesebb cége legyen

Portfolio
Nem mozdultak eddig érdemben az amerikai tőzsdék, a befektetők a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírekre figyelnek.

Jó hírek

Mérsékelt, 0,3-0,4 százalékos pluszban fejezték be a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Az emelkedés részben annak köszönhető, hogy arról érkeztek hírek, az amerikai kormány kereskedelmi megállapodásra törekszik Kínával. Az amerikai és a kínai elnök szombaton találkozik, adig pedig minden szinten terveznek találkozókat a két ország képviselői között.

Trump megfenyegette a General Motrors-t

Donald Trump a General Motors-nak nyújtott minden támogatást megszüntetne, mivel az autógyártó gyárbezárásokra és több ezer alkalmazott elbocsátására készül. Tovább a cikkhez

Mérsékelt öröm

Mérsékelten emelkedtek az amerikai részvényindexek, miután Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági bizottságának igazgatója arról beszélt, hogy Donald Trump nyitott arra, hogy az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi megállapodást kössön. Az öröm egyelőre mérsékelt, mivel Kudlow azt is hozzátette, hogy Trump további vámokat jelent be, ha nem sikerül megállapodni. Az amerikai és a kínai elnök munkaebéden találkozik majd szombaton a G20-as csúcstalálkozó keretében.


Egyre közelebb a Microsoft ahhoz, hogy a világ legértékesebb cége legyen

  • Az amerikai tőzsdék nagyjából a tegnapi záróértékük közelében mozognak, a vezető részvényindexekben, a Dow Jonesban és az S&P 500-ban nincs érdemi elmozdulás.
  • Az amerikai tőzsdéket ma egyértelműen a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek mozgatják. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Donald Trump akár már jövő héten bejelentheti, hogy magas vámokat vetnek ki az amerikai autóimportra. A hírre nagyot esett az európai autóipari cégek részvényárfolyama, és általában nyomás alatt tartja az amerikai részvényárfolyamokat is.
  • Donald Trump arra is utalt, hogy a kínából importált iPhone-okra kivetett adó miatt az Apple-t is negatívan érintheti a kereskedelmi háború folytatódása, emiatt közel 1 százalék mínuszba esett az Apple árfolyama.
  • Eközben folytatódik a Microsoft árfolyamának emelkedése, amivel a cég egyre kerül ahhoz, hogy az Apple-t megelőzve a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú cége legyen. A hétfői piaczárásban már csak 11 milliárd dollár hiányzott az első helyhez, azóta még közelebb került egymáshoz a két vállalat piaci értéke.
A meccs most így áll:Egyre közelebb a Microsoft ahhoz, hogy a világ legértékesebb cége legyen
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ferrari_getty_editorial