Üzlet

Figyelmeztet a sztárelemző: drágábbak lehetnek az autók

Portfolio
Drágulhatnak az autók, ha eszkalálódik az amerikai-kínai kereskedelmi háború - figyelmeztet a Morgan Stanley vezető autóipari elemzője. Ahogy a vámok miatt emelkednek a költségek és az autóárak, az a keresletet és a profit marzsokat is visszavetheti.
Az amerikai kereskedelmi képviselő, Robert Lighthizer tegnap belengette, hogy vizsgálják a kínai járművekre kivetett vám 40 százalékra emelésének lehetőségét, amit most Peking is alkalmaz az amerikai autókra. Egy ilyen lépés káros lenne a vásárlók és a gyártók számára is - mondta el a Morgan Stanley autóipari elemzője, Adam Jones a CNBC-nek.

Az autóipar globális beszállítói lánccal működik, bármilyen kis zavar támad a kereskedelemben, (legyen szó Kína és USA, vagy akár Európa és az USA, vagy Japán között) az inflációhoz vezet. Ha az üzletmenet költségei emelkednek, az drágítja az autókat (ami pedig visszaveti a keresletet), vagy a gyártók profit marzsát rombolja. Valószínűleg mind a kettő megtörténne az elemző szerint.

Kommentálta a GM hétfőn bejelentett jelentős,14 ezer fős elbocsátását is a Morgan Stanley szakértője, véleménye szerint ez egy rendkívüli lépés és nagyon szokatlan, hogy egy autógyártó közvetlenül karácsony előtt jelentsen be egy autógyártó egy ekkora leépítést, különösen azután, hogy rekord harmadik negyedévről számolt be. A Morgan Stanley elemzője szerint lehet valami, amit a befektetők még nem látnak. Lehet, hogy az Autóipar 2.0 felé tett egy lépést, ami azt a strukturális változást jelenti a globális autópiacon, ami az önvezető autók megjelenésével és a "shared economy" üzleti modellel jellemezhető. A GM a leépítéssel helyet csinál ennek az átmenetnek - véli az elemző.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde