A legjobb hazai startupok 2018-ban, díjakat osztott a Hiventures
Üzlet

A legjobb hazai startupok 2018-ban, díjakat osztott a Hiventures

Portfolio
Egy estére több száz ember hitte el a Vigadóban rendezett "Regional Startup and Innovation Day" rendezvényen, hogy Budapest startup főváros és hogy a hazai fiatal innovatív vállalkozók Magyarországról hódítják meg ötleteikkel a világot. A Hiventures által szervezett eseményen - ahol felszólalt Bernáth Tamás, az MFB vezérigazgatója, Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója, Alex Zhigarev, a Speedinvest partnere és Remco Veenenberg, a Revolut magyarországi nagykövete - négy kategóriában osztott ki díjakat a legígéretesebb, legjobb startupok között a kockázati tőke-alapkezelő.
Fiatal, innovatív vállalkozók töltötték meg a Vigadót csütörtök este a Hiventures rendezvényén készen arra, hogy saját ötletükkel, termékükkel, szolgáltatásukkal Magyarországról hódítsák meg a régiót. Bernáth Tamás, az MFB vezérigazgatója felszólalásában célként nevezte meg, hogy a kockázati tőke jelenlegi 0,2 százalékpontos többlet GDP-növekedési hatását hosszú távon 1 százalékpontra emeljék az olyan hasznos vállalkozásokon keresztül, amelyekbe többek között az MFB csoporthoz tartozó Hiventures is fektet.


Bernáth Tamás

elnök-vezérigazgató

MFB Zrt.

Bernáth Tamás jogi szakokleveles közgazdász. Az INSEAD MBA elvégzése után, 2000-től a McKinsey nemzetközi tanácsadó cégnél, 2003-tól pedig az Erste Banknál látott el projektvezetői feladatokat. 2004 és 2010 között... Tovább »

Ezt követően Kisgergely Kornél vont mérleget a kockázati tőkealap elmúlt másfél évéről, melyből kiderült, hogy eddig 220 befektetést hajtottak végre, ezzel a Magyarországon működő startupok számát 80%-kal növelték. Céljuk, hogy ez tovább növekedjen, a fiatalokat ösztönözzék startupok indítására, emiatt kezdték el programjukat a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az eddigi tapasztalatok alapján vinnék tovább más egyetemekre is.


Kisgergely Kornél

vezérigazgató

Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

2006-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Karán. 2013-ban elvégezte a CFA programot. Karrierjét a MOL kockázatkezelési területén kezdte, majd 4 éven keresztül dolgozott a jegybankban a Pénzügyi Elemzések... Tovább »

A szupermagasságokba igyekvő startupper társaságot Alex Zhigarev, a bécsi Speedinvest partnere rántotta picit vissza a valóságba, amikor azzal nyugtatta a fiatalokat: nem kell mindenkinek unikorniksnak lennie, nem is tud mindenki azzá válni, hiszen a többség egész egyszerűen nem éri el azt a szintet, de ez jó a fiatal vállalkozónak, ugyanis a kezdeti projektjéből sokat tanulhatnak és újabb vállalkozásba foghatnak. Az idei első félévben egyébként Európából 18 unikornis startup került ki (ők azok, akik a kisebbséghez tartoznak és sikerükkel nagyra tudnak nőni), és ami érdekes, hogy nem az összes a klasszikus tech központokból. Ami azt jelenti, hogy nem kell mindig épp az aktuális Szilícium-völgyben lenni, hogy sikeressé válj. Remco Veenenberg, a Revolut magyarországi nagykövete pedig képet adott arról a hallgatóságnak, hogy miért érdemes globális távlatokban gondolkodni. A klasszikus bankolással versengő startup az ázsiai és az amerikai piacokra lép be hamarosan és a terveik szerint az Európai Unióban jövőre megkaphatják a banki jogosultságokat.

A legjobb hazai startupok 2018-ban, díjakat osztott a Hiventures
Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója.
A hangulat megalapozása után visszatértünk az esemény főszereplőihez, a legjobb hazai startupokhoz és alapítóikhoz. A Hiventures ugyanis második alkalommal adta át a "Startup and Innovation Award of Hungary" díjakat, ezúttal 4 kategóriában.
  • A legígéretesebb startup díjat a Yaw VR hozta el.
  • A scalup kategória három döntőse az Avatao, a Tresorit és a Codecool voltak és ezek közül került ki győztesként az Avatao, akik azt tűzték ki célul, hogy a világ összes fejlesztőjének segítenek biztonságosabbá tenni a szoftvereket, a hackertámadásokkal szemben.
  • Az év alapítója díjra a PaniqRoom, a Bookr és a dicomLAB indítói voltak esélyesek. Közülük került ki nyertesen a Bookr, amely interaktív könyveket készít gyerekeknek, intézményeknek, pedagógusoknak. Így a gyerekek által a mobilokon, tableteken eltöltött idő hasznosabbá válhat. A távlati cél 10 ezer könyv elkészítése 27 nyelven.
  • A legjobb női vállalkozói díjra a Heatventors, a ViddL és a Polcz.hu női alapítóit jelölték, akik közül a zsűri Kratochvill Dórának, a ViddL alapítójának ítélte oda a díjat.

A hazai medtech startup-világ komoly szelete vonult fel a Portfolio Private Health Forum 2018 rendezvényén:
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar