A marihuána felé nyithat a Marlboro gyártója
Üzlet

A marihuána felé nyithat a Marlboro gyártója

Portfolio
A Marlboro cigarettákról ismert Altria Group megvásárolhatja a kanadai Cronos-t, az orvosi marihuánát előállító társaságot, a bejelentés után a Cronos részvényei nagyot emelkedtek, a cég árfolyama 11 százalékkal került feljebb hétfőn.
A Marlboro cigarettát gyártó Altria Group megvásárolhatja a kanadai kannabisz-előállító céget a Cronos-t, miután a cég a hagyományos dohánytermékektől elmozdulva diverzifikálná tevékenységét. A Reuters hétfői beszámolója után a Cronos közleményben erősítette meg a tárgyalások tényét, a társaság szerint azonban egyelőre nem került sor a megállapodásra.

Az Altria az elmúlt évek folyamán a Nu Mark leányvállalatán keresztül fektetett be az e-cigaretta szektorba, míg iparági források szerint a cég tárgyalásokat folytat Juul Laabs e-cigaretta gyártóban történő kisebbségi részesedés megvásárlásáról is. Az amerikai cigarettafogyasztás visszaesésével párhuzamosan a nagy dohánygyártók keresik az új lehetőségeket a piacon, a kanadai rekreációs céllal fogyasztott marihuána októberi legalizációja az Altria mellett a piac más szereplőinek fantáziáját is megmozgatta.

A Reuters szerint a Cronos akvizíciója a hagyományos dohánygyártók és a marihuána-szektor közeledésében fontos állomást jelentene, azonban a dohánygyártók mellett a mindennapi fogyasztási cikkeket előállító cégek is aktívan keresik a felfutó marihuána-szektor kínálta új befektetési lehetőségeket. A Constellation Brands augusztusban 3,8 milliárd dollárt fektetett be a kanadai diverzifikált kannabisz-vállalatba, a Canopy Growth-ba, míg a Coca-Cola szeptemberben jelentette be, hogy szoros figyelemmel kíséri a marihuána-szektort, potenciális befektetési lehetőségeket keresve.

A bejelentés után a Cronos részvényei a hétfői kereskedésben 11 százalékkal kerültek feljebb, míg a Cronos árfolyama idén 31,6 százalékot emelkedett.

A marihuána felé nyithat a Marlboro gyártója
(Reuters)

Címlapkép forrása: Shutterstock
Frankfurt Stock Exchange
The logo of the OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development
BÉT-Hiventures_2
shutterstock_564998512
Bales of waste paper
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Frankfurt Stock Exchange