Ezt okozta a MeToo: nem kellenek a nők a Wall Streetre
Üzlet

Ezt okozta a MeToo: nem kellenek a nők a Wall Streetre

Portfolio
Nincs több vacsora női kollégákkal, nem ülnek melléjük a repülőn, eltérő szinten foglalnak szobát egy szállodában és nincs kettesben való üzleti megbeszélés - nagyjából így foglalható össze a Bloomberg szerint a férfi kollégák hozzáállása a női munkatársakhoz a Wall Streeten.
Gyakorlatilag ismeretlen kockázattá vált egy nőt felvenni - mondják szakemberek azok után, hogy a #MeToo ilyen világszintű mozgalommá vált. A Wall Streeten a férfiak sajátosan kezelik a mozgalmat, sokszor ezzel még nehezebbé téve a nők munkahelyi életét.

A Bloomberg több mint 30 vezető beosztású embert kérdezett meg arról, hogyan kezelik a munkahelyen a női dolgozókat a #MeToo után és az látszik, hogy a legtöbb esetben nehezen találnak megoldást, a Wall Street például már inkább egy fiúklubbá alakul.

A megkérdezett férfi vezetők közül sokan elismerték, hogy félnek egyedül maradni női kollégáikkal a munkahelyükön, főleg, ha fiatal és csinos nőkről van szó, nehogy végül szexuális zaklatással vádolják meg őket. Ezért van az, hogy sokan már nem mernek női kollégájukkal együtt vacsorázni, vagy mellette ülni egy repülőn, ne adj Isten egy szinten szobát foglalni velük egy szállodában.

Van olyan vezető, aki azt mondta, többet nem ül le megbeszélésre egy nővel olyan szobában, aminek nincs ablaka, és a liftben is tartja női kollégáitól a távolságot. Egy, a 40-es éveinek végében járó férfi vezető pedig azt mondta a Bloombergnek, hogy a felesége tanácsát megfogadva (aki egyébként ügyvéd) többet nem megy üzleti vacsorára 35 év alatti nővel.

Címlapkép: Shutterstock
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter