Előfizetői tartalom

Magyarországon kell az egyik legtöbbet dolgozni a benzinért

Portfolio
Bár úgy tűnik, a tiltakozás hatására végleg elmarad a Franciaországban januártól tervezett újabb üzemanyagadó-emelés, vagyis a sárgamellényes mozgalomnak sikerült egyik fő célját elérnie, ugyanakkor érdemes megvizsgálni, hogyan alakulnak a franciaországi üzemanyagárak nemzetközi összevetésben. A franciaországi árak abszolút értékben jócskán meghaladják a magyarországiakat, de az átlagos jövedelmekhez viszonyítva az árakat már más kép rajzolódik ki: ilyen összevetésben a magyarországi üzemanyagköltségek a legmagasabbak közé tartoznak az EU-ban.

Az eredeti tervek szerint a párizsi kormány 2019 januárjától 6,5 eurócenttel emelte volna a gázolaj környezetvédelmi adóját, a benzin esetében 2,9 centtel nőtt volna az adótartalom. Ez valamivel több mint 20 forintos áremelkedést jelentett volna a dízel, és 10 forint körüli drágulást a benzin esetében. Ez ugyan nem tűnik nagyon nagy emelésnek, azonban a franciaországi üzemanyagárak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái