Üzlet

Gázkereskedő céget függesztett fel az energiahivatal

MTI
Portfolio
Felfüggesztette a Kárpát-Gáz Energiakereskedő és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét szombat reggel 6 órától 90 napra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), és intézkedett a felhasználók biztonságos ellátása érdekében.
A MEKH december 8-i határozata szerint a felfüggesztés oka az, hogy a Kárpát-Gáz Kft. a szállítási rendszerüzemeltetővel kötött hatályos rendszerhasználati, illetve kiegyensúlyozást biztosító szerződését súlyosan megszegte. Emiatt a rendszerüzemeltető a szerződések megszüntetésére vonatkozó nyilatkozatot adott ki. A kft. honlapján közölt "felhasználói tájékoztatásban" ugyanakkor a Kárpát-Gáz mással magyarázza a felfüggesztést.

A felfüggesztő határozat közlését követő naptól, december 9-től a felfüggesztés kezdetéig a Kárpát-Gáz felhasználóinak a földgázt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja. A hivatal szombattól a Kárpát-Gáz Kft. valamennyi felhasználója ellátásának érdekében más földgázkereskedőt jelöl ki a szükséges földgázforrással rendelkező kereskedők ajánlatai alapján. A MEKH a kijelölésről szóló határozatot péntekig közzéteszi, a kijelölésre kerülő kereskedő(k) és a Kárpát-Gáz Kft. korábbi felhasználói között új jogviszony jön létre.

A cég honlapján található információk szerint a Kárpát-Gáz Kft. Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő társaság, amely földgázkereskedő cégként távfűtőműveket, villamos energia-termelő erőműveket lát el, de ipari fogyasztóknak komplett energetikai szolgáltatást is kínál.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde