Üzlet

Jelentős növekedést vár az AutoWallis

Portfolio
A Wallis további jelentős növekedést vár a csoport autós cégeitől, miután azok tőzsdére léptek az AutoWallis Nyrt-n keresztül. Veres Tibor, a Wallis elnöke elmondta: a tőzsdei megjelenés egyik fő célja, hogy a négytagú vállalatcsoport az elmúlt közel három évtizedben elért pozícióját Magyarországon és a közép-kelet európai régióban egyaránt erősítse, piaci részesedését növelje. Cél az is, hogy az AutoWallis maximálisan kihasználja a nyilvános tőkepiac nyújtotta, a további dinamikus növekedés megvalósításához szükséges finanszírozási és tőkebevonási lehetőségeket.
Veres Tibor, a Wallis elnöke az AutoWallis hátterével kapcsolatban kiemelte: a Csoport 26 éves autós üzletágának tőzsdei megjelenésével a legjelentősebb magyar tulajdonban álló, 2017-ben közel 70 milliárd forint árbevételű cégcsoport debütál a Budapesti Értéktőzsdén. Ez nemcsak a Wallis, hanem a magyar tőkepiac szempontjából is jelentős lépés, hiszen rámutat arra, hogy a magyar vállalatok számára a növekedéshez szükséges források hatékonyan érhetőek el a tőzsdén keresztül. Az AutoWallis tőzsdei megjelenése az első olyan tranzakció, mellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a hazai parketten.

Veres Tibor rámutatott, hogy a Wallis elkötelezett a Budapesti Értéktőzsde fejlesztése mellett, hiszen már eddig is több jelentős vállalatuk használta ki a nyilvános működés biztosította finanszírozási lehetőségeket. A befektetési csoport többségi tulajdonában lévő energetikai szolgáltató és kereskedő Alteo Nyrt. részvényei 2010 óta vannak jelen a magyar tőzsdén. A Csoporthoz tartozó Wing Zrt. pedig a hazai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégeként az egyik legnagyobb kötvénykibocsátó a BÉT-en.

Veres Tibor az AutoWallis tőzsdei jelenlétével kapcsolatban kiemelte, hogy annak egyik fő célja a nyilvános tőkepiac nyújtotta finanszírozási és tőkebevonási lehetőségek maximális kihasználása a további dinamikus növekedési célok megvalósítása érdekében, valamint az átláthatóság. Hozzátette: azt szeretnék, hogy jelentős mértékű, de kisebbségi közkézhányad alakuljon ki a vállalat részvényeinek piacán, valamint a növekedéssel az AutoWallis értéket teremtsen összes tulajdonosának. Veres Tibor hozzátette, hogy tervei szerint az érdekeltségében lévő osztalék- és szavazatelsőbbségi részvények törzsrészvénnyé alakítását fogja javasolni a társaság egy későbbi közgyűlésén.

Az AutoWallis (korábban Altera) árfolyama idén 58, az elmúlt egy évben 105 százalékot emelkedett.

Jelentős növekedést vár az AutoWallis


Jelentős növekedést vár az AutoWallis
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
wells fargo
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Frankfurti tőzsde