Eladják a UPC Directet
Üzlet

Eladják a UPC Directet

Portfolio
A Liberty Global pénteken jelentette be, hogy eladja a műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, amely a kelet-európai piacon négy országot szolgál ki, és a társaság szolgáltatásait Magyarországon a UPC Direct nyújtja. A vevő az M7 Group, míg az ügyleg értéke megközelít a 180 millió eurót.

Eladják a UPC Directet

A Liberty Global pénteken bejelentette, hogy a társaság az M7 Group számára értékesíti a DTH műholdas televíziós szolgáltatásokat nyújtó leányvállalatát, ami jelenleg a kelet-európai piacon négy országot szolgál ki. A DTH műholdas televíziós szolgáltatása Magyarországon UPC Direct márkanév alatt érhető el, míg Csehországban és Szlovákiában freeSAT, Romániában pedig FocusSat néven nyújt szolgáltatást a társaság.

Az ügylet értéke megközelítőleg 180 millió euró, míg a tranzakció szabályozói engedélyek függvényében 2019 első felében zárulhat majd le. A Reuters beszámolója szerint a Bank of America leányvállalata, a Merrill Lynch pénzügyi tanácsadóként segíti a Liberty Globalt az ügyletben.

A Liberty korábban megvált a régiós operációjának egy részétől

A Liberty Global májusban jelentette be, hogy értékesíti a cseh, magyar és román tevékenységeit, a Vodafone számára, amiért a megállapodás értelmében 18,4 milliárd eurót fizet ki a brit távközlési cég. A vételi árból 10,6 milliárd eurót készpénzben teljesít a Vodafone és a négy üzletágban termelődő készpénzt nem veszi ki a Liberty, ami az ügylet lezárásáig keletkezik. A felvásárlás még az Európai Bizottság jóváhagyására vár, ami a várakozások szerint 2019 közepén zárulhat le.

A várakozások szerint az egyesülésből eredő szinergiahatások éves szinten 535 millió eurós költségmegtakarítást eredményezhetnek a tranzakció lezárását követő ötödik évtől. A Vodafone a tranzakcióval 54 millió otthon kábelszolgáltatásához kap hozzáférést. Ez az egyik legnagyobb tranzakció a Vodafone történetében, ennél nagyobb csak a spanyol kábelszolgáltató, az Ono felvásárlása volt.

Címlapkép forrása: Shutterstock
Katona Bence Hiventures
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
borisjohnson
Bika
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Katona Bence Hiventures