Előfizetői tartalom

Különleges év lesz 2018 a napenergia magyarországi történetében

Major András
Látványosan lendületet vett a naperőművek építése és átadása 2018-ban Magyarországon. Az elmúlt két hónapban a MET és az MVM erőmű-avatásaival kétszer is megdőlt a legnagyobb hazai naperőmű rekordja, a következő hónapban pedig már jöhet is az újabb csúcsdöntés az MVM Paksi Atomerőmű mellett épülő egységének várható átadásával. Közben a nem háztartási méretű, 50 kW és 500 kW közötti, valamint a háztartási méretű, 50 kW alatti kiserőművek telepítése is folytatódott, így idén megduplázódhat a hazai napenergia-termelő kapacitás.

Az összesített magyarországi naperőművi kapacitás - a legkisebbektől a legnagyobbakig - így egyetlen év alatt több mint megduplázódhat. A 2017 végén még csak nem egészen 400 MW teljes hazai napenergia termelő kapacitás 2018 végére megközelítheti a 800 MW-ot, amelynek kétharmada, háromnegyede a nagyrészt 2016 végéig benyújtott KÁT (kötelező ávételi támgatás) engedélyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái