Előfizetői tartalom

Öt cég, amelyről azt hittük, hogy megállíthatatlan, de kiderült, hogy mégis

Portfolio
Változóban a világ, zajlik a negyedik ipari forradalom, a digitalizáció és a közösségi média térhódítása új iparágakat teremtett és új cégeket emelt fel, olyan vállalatok kerültek a világ legbefolyásosabb cégei közé, amelyek egy-két évtizede még sehol nem voltak. A világ legnagyobb vállalatai ma már a technológia szektor szereplői, külön nevet is kapott a csapat, "FAANG"-néven emlegetik őket: ők a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és a Google (Alphabet). Az év elején nagy szerepük volt abban, hogy új csúcsra szárnyaltak az amerikai tőzsdék, azonban az októberben kezdődött részvénypiaci turbulenciákban is vastagon benne voltak. Ami nem is csoda, hiszen szorul a hurok körülöttük az adatbotrányok és a szigorodó szabályozás miatt.

Hatalmasra híztak mára a technológiai vállalatok, ahogy az új technológiák, mint az okostelefonok, a közösségi média, a cloud, vagy a mesterséges intelligencia megkezdték globális térhódításukat. De nem úgy, mint az internetlufi idején, amikor minden cégnek bizalmat szavaztak a befektetők, akinek bármi köze volt a technológiához. Most nagy profitot termelő, hatalmas készpénzállományon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés