Előfizetői tartalom

Mészáros Lőrincék lassan kinövik a magyar tőzsdét - Történelmi eseménysorozat előtt állunk (TOP 10 sztori - 4.)

Az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai részvénypiaci sztorija, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és Konzum csoport növekedése idén is folytatódott, lényeges különbség azonban, hogy míg 2017 az árfolyamok eszeveszett száguldásától vált igazán emlékezetessé, addig 2018 az építkezés éve volt a társaságoknál. Lezajlottak a meghirdetett tőkeemelési sorozatok és év végére eljutottunk odáig, hogy zöld utat kapott a két társaság összeolvadása. Ez a Budapesti Értéktőzsde fejlődéstörténetében is egyedülálló esemény nagy lehetőséget jelenthet a részvényesek számára is, hiszen az összeolvadással létrejövő új Opus méreténél és működésénél fogva vonzó célpontja lehet már a nemzetközi nagybefektetőknek is.

A korábbi recept, amely szerint a befektetőknek elég volt akár rövidtávra is belevenniük a Konzumba és az Opusba, hogy jelentős hozamokra tegyenek szert, idén már nem működött. Ahogy azzal sem lehetett érdemben pénzt keresni, hogy különböző kispapírokból bezsákolt valaki és várt, hátha megjelennek Mészáros Lőrincék a vállalatban. Egy kivétel persze akadt, ha valaki bevásárolt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái