Üzlet

Magyar chatbotos startupba száll be a Portfolion és a DayOne

Portfolio
A Talk-A-Bot magyar alapítású startup 2 millió eurós befektetést kapott a DayOne Capitaltól és a Portfolion Venturestől, az OTP Bank kockázatitőke-alapjától. A startup vállalati chatbot alkalmazások fejlesztésére és közép-európai és délkelet-ázsiai terjeszkedésre fordítja a pénzt elsősorban.
A Talk-A-Bot mesterséges intelligencia elemeket is felhasználó chatbotot fejleszt, 2016-ban alapították, startup a CEU innovációs laborjából indult el. A cég vezérigazgatója és társalapítója Deliága Ákos, aki egyébként a K&H Start It mentrocsapatának is tagja. A Talk-A-Bot jelenleg 12 ügyféllel rendelkezik, a chatbotjukat nemzetközi szinten 2 millió felhasználó használja.

A startup egyik fő célpiaca Közép-Európa, ahol olyan cégekkel dolgozik már együtt, mint az Erste Bank, a Heineken, a Bosch vagy a Nestlé. Lengyelországban, Csehországban, Németországban és Hollandiában terjeszkednének a következő két évben, illetve Szingapúrban és Délkelet-Ázsiában.

A Facebook IQ adatai szerint a chatbotokat egyre többen használják, a piac hatalmas növekedést mutat: 2017 januárjától 2018-ig 5,6 szorosára emelkedett a chatbotok használatának aktivitása.
BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Bernáth Tamás_mti