Előfizetői tartalom

Folytatódhat a menekülés a részvényekből

Portfolio
Rázós év volt a tavalyi a részvénypiacokon, különösen az utolsó hónapok és a számos kockázattal szembesülnek a befektetők az új évben is. Ennek megfelelően kockázatcsökkentésbe kezdtek az intézményi befektetők, a BlackRock felmérése szerint többségük a részvénypiaci kitettségük csökkentését tervezi az idei évre. Érdekes trend, hogy helyette az olyan illikvid befektetések felé fordulnak, mint az ingatlan vagy a kockázati tőke.

A BlackRock által megkérdezett 230 intézményi ügyfél, akik összesen mintegy 7000 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, többségében visszakozik a részvénypiacokról: 51 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy csökkenti a kitettségét a részvénypiacok felé. Tavaly jóval kisebb, 35 százalék volt az arányuk, 2017 elején pedig mindössze 29. A befektetők a magas részvényárfolyamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés