Előfizetői tartalom

Paks 2: már céldátum sincs a legfontosabb engedély benyújtására

Portfolio
Egyelőre nem nyújtották be a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges létesítésiengedély-kérelmet, és a miniszter a beadás várható időpontját sem jelölte meg. Tavaly három építési engedélyt adott ki az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a paksi atomerőmű bővítése kapcsán, egy újabb vizsgálata pedig folyamatban van, de a fő kérelem még nem futott be hozzá - írta a Világgazdaság.

Paks 2 építése érdekében olyan létesítésiengedély-kérelmet szeretnénk beadni az Országos Atomenergia Hivatalhoz, amelyről tudjuk, hogy 98 százalékban engedélyezhető is - mondta a lapnak a két új nukleáris blokk építéséért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János, aki a beadás várható időpontját ezért nem jelölte meg. A korábbi közlésekben 2018 második fél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés