Még egy rossz hír az Apple-től
Üzlet

Még egy rossz hír az Apple-től

Portfolio
Jelentősen, 10 százalékkal csökkentheti az iPhone gyártását az Apple a következő három hónapra - tudta meg a Nikkei Asian Review. A lap értesülései szerint az amerikai technológiai óriás decemberben arra utasította a beszállítóit, hogy az eredetileg tervezettnél kevesebb okostelefont gyártsanak le neki a január-márciusi negyedévben.
A Nikkei úgy tudja, hogy két hónap leforgása alatt ez a második eset, hogy az Apple csökkenti a tervezett iPhone-gyártást, ez alkalommal pedig mind a három új modell, vagyis az XS Max, az XS és az XR gyártását felülvizsgálja.

Korábban összesen 47-48 millió darab iPhone gyártását tervezte az Apple a negyedévben, most már csak 40-43 millió darabot gyártana.Még egy rossz hír az Apple-től
Újabb rossz hír ez az Apple háza tájáról, miután múlt héten warningot tett közzé. Csökkentette a negyedik negyedéves bevételre vonatkozó prognózisát, amit a vártnál kevesebb iPhone-eladással és a gyengélkedő kínai gazdasággal indokolt. De a versenytársaknák sem jobb a helyzet, tegnap a Samsung és az LG is profit warningot tett közzé, tavaly pedig már számos beszállítótól érkeztek intő jelek. Az IDC adatai szerint a harmadik negyedévben 6 százalékkal csökkentek a globális okostelefon-értékesítések év/év alapon, ami már sorozatban a negyedik csökkenő negyedév volt. Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a különböző gyártók telefonjai már nagyon hasonlóak és funkcionalitásukban sem mutatnak különösebben nagy különbségeket, ezek a készülékek már nem annyira innovatívak, mit amilyenek korábban voltak.

Tegnap az Apple vezérigazgatója, Tim Cook a CNBC-nek adott nyilatkozatában próbálta nyugtatni a gyengélkedő okostelefon-piac miatt aggódó befektetőket. Elmondta, hogy az utolsó lezárt pénzügyi évében (szeptember végén zárult) 100 milliárd dolláros bevétele volt minden másból, ami nem az iPhone-hoz köthető (a teljes bevétele 266 milliárd dollár volt) és ha az iPhone-üzletágat nem vesszük számításba, akkor 19 százalékos növekedést ért el az Apple.

Még egy rossz hír az Apple-től
A társaság látványosan afelé akarja terelni a világot, hogy már ne az iPhone gyártóját lássák benne. Különösen nagy hangsúlyt helyez a szolgáltatások üzletágára (App Store, Apple Pay, Apple Music, iCloud), 2017-ben Tim Cook azt a célt tűzte ki, hogy 2020 végére megduplázza a szolgáltatások bevételeit. Mellette a hordható eszközök és az egészségügyi szektor felé nyit a társaság, ami kijelölheti az irányt, ahol a következő nagy dobást keresi a társaság. Az Apple Watch és a vezeték nélküli fülhallgató, az AirPod bevételei már most meghaladják az iPod bevételeit, amikor azok a csúcson voltak - közölte Tim Cook. Az idei évre új szolgáltatások bejelentését ígéri a vezérigazgató, lesz közte olyan, amin már évek óta dolgozik az Apple. Erről annyit árult el, hogy az egészségügyhöz kapcsolódik majd. Hozzáteszi, hogy szerinte a Wall Street nagyon alulbecsli az Apple terjeszkedő ökoszisztémáját, 2005 óta nem voltak ilyen rossz véleménnyel róla az elemzők és az árfolyam egy év leforgása alatt 14 százalékot esett.

Még egy rossz hír az Apple-től
A címlapkép forrása: AFP / Noah Berger
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT