Üzlet

Felfüggesztik az Ehep részvényeinek kereskedését

Portfolio
Felfüggeszti a BÉT az Ehep részvényeinek kereskedését a mai kereskedés kezdetétől - áll a BÉT közleményében. A társaság részvényeit a BÉT a standard kategóriából január 16-tól hat hónapos időtartamra elkülöníti.
Az elkülönítéssel egyidejűleg az Ehep részvényeinek kereskedése során az alkalmazott kereskedési modellt "Folyamatos kereskedés aukciókkal Kereskedési Modellről" "Aukciós Kereskedési Modellre" módosítja.

A BÉT vezérigazgatója figyelmezteti a cég részvényeseit, hogy haladéktalanul intézkedjenek a jogszabályi előírásoknak megfelelő működés helyreállításáról, annak érdekében, hogy a cég eleget tudjon tenni a jogszabályokban és a tőzsdei szabályokban foglaltaknak és gondoskodjon a tőzsdével való folyamatos kapcsolattartás biztosításáról. A vezérigazgató felhívja továbbá a részvényesek figyelmét, hogy amennyiben a vállalatjogszerű működésének helyreállítása nem történik meg, a tőzsde törlés szankciót is jogosult alkalmazni.

A tőzsde vezérigazgatója az Ehep törzsrészvényei vonatkozásában elrendeli a nyitott ajánlatok törlését 2019. január 15-én a napzárás folyamán. A határozat ellen a kézhezvételt követő 15 tőzsdenapon belül a cég fellebbezéssel élhet, amelyet a tőzsde igazgatóságának címezve a vezérigazgatóhoz kell benyújtani.

A tőzsde indoklása szerint a cég 2018. november 7. napján 17 óra 20 perckor a BÉT honlapján közzétett egyéb tájékoztatás útján arról értesítette a nyilvánosságot, hogy igazgatóságának és felügyelőbizottságának (és auditbizottságának) tagjai lemondtak a társaságnál betöltött tisztségükről. Ezt követően a 2019. január 4. napján 12 óra 17 perckor közzétett közgyűlési jegyzőkönyvből kiderült, hogy a cég megismételt közgyűlésén részvényes nem jelent meg, így határozatképtelenség okán 2019. január 6-át követően vezetőség nélkül marad a társaság, új tisztségviselők megválasztására nem került sor. Hozzátette, hogy 2019. január 6. után a társaság telefonszámmal nem fog rendelkezni, székhelye, weboldala és e-mail címe valószínűleg viszonylag rövid időn belül elérhetetlen lesz.

A kibocsátó a forgalomban tartás alatt folyamatosan köteles biztosítani, hogy elérhető legyen az általa megjelölt elérhetőségeken. Az elérhetőségekben bekövetkezett változást a kibocsátó köteles haladéktalanul, de legkésőbb 1 tőzsdenapon belül a honlapon közzétenni - áll a BÉT közleményében. A cég köteles a tőzsdétől - bse.hu címekről - érkezett e-mailekre a tőzsde által meghatározott határidőn, ennek hiányában legkésőbb 8 tőzsdenapon belül válaszolni, illetőleg tőzsdenapokon köteles fogadni a tőzsdének a kibocsátó által megadott számra érkező telefonhívásait, valamint köteles gondoskodni a levelezési címére megküldött küldemények folyamatos átvételéről. A tőzsdei szabályzat rendelkezése szerint a tőzsdei terméknek mindenkor meg kell felelnie a rendezett, áttekinthető és tisztességes tőzsdei kereskedés követelményeinek.

Ellenkező esetben a tőzsde felfüggesztheti a tőzsdei termékkel történő kereskedést, kivéve, ha ez a felfüggesztés jelentősen sértené a befektetők érdekeit vagy a piac szabályos működését. Amennyiben a kereskedés felfüggesztésének oka megszűnik, illetve abban az esetben, ha a felfüggesztés időtartama alatt a felügyelet előírja a tőzsde számára a felfüggesztés megszüntetését, úgy a kereskedés felfüggesztését a tőzsde megszünteti.
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
wall street_getty