Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül a Volkswagen - A Tesla mesterterve volt a minta?

Portfolio
Elli néven új leányvállalatot alapított a Volkswagen, amely olyan szolgáltatásokat kínál majd, mint például az elektromosautó-töltők otthoni telepítését és zöldáram-szolgáltatást magába foglaló energiamenedzsment rendszerek kiépítése. A társaság fokozatosan építi fel szolgáltatási és termékportfólióját az idei évben, amelyek a terv szerint várhatóan 2019 végétől-2020-tól, a Volkswagen I.D. elektromos modellcsaládjának piacra kerülésével párhuzamosan válnak elérhetővé Európa-szerte. Az új cég az elektromos autóval nem rendelkező háztartások számára is elérhetővé kívánja tenni a 100 százalékosan szén-dioxid-kibocsátás mentesen termelt áram szolgáltatását.

Az Ellivel a Volkswagen elsődleges célja az elektromobilitás terjedésének támogatása, meggyorsítása, ami immár elemi érdeke, mióta tavaly úgy döntött, hogy nagyobb tétet rak az elektromos modellek gyártására, és az elektromos járművek vezető gyártójává kíván válni. Az elektromos járművek terjedésének egyik legfőbb akadálya a belsőégésű technológiához képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés