Előfizetői tartalom

Paks 2: úgy tűnik, idén sem lesz meg a legfontosabb engedély

Portfolio
A Paksi Atomerőmű bővítése kapcsán az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) két felvonulási épületre adott ki építési engedélyt, valamint egy engedély módosult 2018-ban, és jelenleg is dolgoznak egy, szintén felvonulási épület létesítésére vonatkozó engedélyen. 2019-ben további felvonulási engedélyek kiadása várható, ugyanakkor az új blokkok létesítési engedélyének idei kiadása egyre kevésbé tűnik valószínűnek, tekintettel arra, hogy az elbírálási idő a kérelem benyújtását követően a jogszabály szerint maximálisan 12 hónap + 90 nap lehet - derült ki az OAH évindító sajtótájékoztatóján.

Erre utalhat az is, hogy Süli János, a két új nukleáris blokk építéséért felelős tárca nélküli miniszter az engedély beadásának új várható időpontját nem jelölte meg a minap, miután a korábbi terv szerint 2018 végéig nyújtották volna be a kérelmet. Az új paksi blokkok létesítési engedélykérelmének benyújtása a Paks 2 projektcégen múlik, az OAH már 2009-ben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái