Üzlet

Új részvény a magyar tőzsdén: Elindult a kereskedés a Cyberg részvényeivel

Portfolio
Sikeres zártkörű tőkebevonást követően a mai nappal megkezdődött a kereskedés a Cyberg Corp. Nyrt., a KAJAHU étterem- és technológiai franchise tulajdonosa részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott BÉT Xtend piacán. Rózsa Balázs vezérigazgató és Szabó Erik vezérigazgató-helyettes, a BÉT hagyományainak megfelelően, a New York-i Tőzsde csengőjének pontos másolata megszólaltatásával indította el a kereskedési napot.
Ünnepélyes csengetéssel indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend Piacán a Cyberg Corp. Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátó Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeivel. Az ünnepségen a vállalat vezetői mellett részt vett Végh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója, valamint dr. Kapolyi József (Kapolyi Ügyvédi Iroda) és Scholtz Péter (UniCredit Bank Hungary Zrt.), akik jogi képviselőként és tanácsadóként támogatták a kibocsátó részvényeinek regisztrációját.

A cég részvényeivel a mai napon 1800,- Ft-os áron kezdődött meg a kereskedés, az induló 5,370 milliárd Ft-os piaci kapitalizáció a korábbi zártkörű tőkeemelés alapján alakult ki.

A Cyberg Corp. tájékoztatója közzétételét a Magyar Nemzeti Bank 2018. október 16. napján engedélyezte, ezt követően a társaság 2018. október 24-én változtatta meg működési formáját zártkörűen működő részvénytársaságról nyilvánosan működő részvénytársaságra. A Cyberg Corp. 2018. október 19-én regisztrálta részvényeit a BÉT Xtend piacán, majd 2018. november 7-én zártkörű tőkeemelést hajtott végre, amely során tulajdonrészt vásárolt többek között az OTP Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, az Equilor Alapkezelő, az Amundi Alapkezelő és az Accord Alapkezelő egyes befektetési alapjai, az Uniqa Biztosító, valamint a Horizont Magánnyugdíjpénztár és a Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár is.

A tőkeemelés keretében, 170 888 darab, a korábban forgalomban lévő "A" sorozatú törzsrészvényekkel azonos sorozatba tartozó, 100,- Ft névértékű, névre szóló, dematerializált részvény kibocsátására került sor. Ezzel a társaság 281,300 millió forint összegű alaptőkéje 298,3888 millió forintra emelkedett, míg a zártkörű tőkeemelés során rendelkezésre bocsátott 307,5984 millió forint összeg többi része a vállalat tőketartalékába került.

Az a tervünk, hogy létrehozunk egy olyan globális technológiai vállalatot, amely forradalmasítja a klasszikus rendszergasztronómiai üzleti modellt. A bevont tőkéből felépítjük a társaság központi menedzsmentjét, elindítjuk a franchise hálózat nemzetközi értékesítését és továbbfejlesztjük a hibrid modellünk digitális szolgáltatásait

- vázolta fel a terveket Rózsa Balázs, a Társaság vezérigazgatója.

A tranzakció kapcsán Scholtz Péter, az UniCredit Bank Hungary Zrt. Intézményi értékesítésért felelős vezetője megjegyezte:

Különleges nap a mai, hiszen a CyBERG Corp. az első olyan kibocsátó a BÉT-en, amely a klasszikus tőzsdére lépő társaságokkal szemben a vállalati növekedési ciklus jóval korábbi szakaszában lépett a tőzsdére és ezáltal egy teljesen új típusú befektetési lehetőséget teremtett a hazai befektetők számára.

A Cyberg éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozik, jelenleg egy fast casual dining éttermet üzemeltet Budapesten a Petőfi Sándor utcában a KAJAHU-t. Az éttermet egy új koncepció alapján építette és üzemelteti, amelynek egyik kulcseleme a digitalizáció. Az asztalokba épített érintőképernyőkön keresztül a vendégek önállóan tudnak rendelni, egymással chat-elni és digitális tartalmakat fogyasztani. A Petőfi Sándor utcai étterem 2017-ben 22 százalékos kapacitáskihasználtsággal működött, naponta átlagosan 240 vendég fogyasztott az étteremben, egy vendég átlagos nettó kosárértéke 6,5 euró volt.

A Cyberg 2017-ben értékesítette az első magyarországi master franchise jogot, a megállapodás értelmében országszerte 10 KAJAHU étterem nyílik a következő 10 évben, ebből 4-et Budapesten, 6-ot pedig vidéki nagyvárosokban nyitnak.

A magyarországi étteremnyitásokkal párhuzamosan nemzetközi terjeszkedést is tervez a cég. Tavaly áprilisban a Cyberg értékesítette az első nemzetközi master franchise jogot, a Region Capital Holding vállalta, hogy 2030-ig összesen 73 KAJAHU éttermet fog megnyitni Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban.

2015 és 2017 között évente átlagosan 86%-kal nőtt a cég bevétele, 2017-ben 182,2 millió forintot ért el. Az elmúlt években veszteséges volt a cég, már üzemi szinten is, de a bevételek növekedésével párhuzamosan mérséklődnek a veszteségek: 2017-ben már csak 30 millió forint vesztesége volt a működési eredmény szintjén.

Új részvény a magyar tőzsdén: Elindult a kereskedés a Cyberg részvényeivel
ensz0923.jpg
szerbia0923
villam0609
Frankfurt Stock Exchange
robots welding in a car factory
Private Health Forum
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Telekom