Üzlet

Új részvény a magyar tőzsdén: Elindult a kereskedés a Cyberg részvényeivel

Portfolio
Sikeres zártkörű tőkebevonást követően a mai nappal megkezdődött a kereskedés a Cyberg Corp. Nyrt., a KAJAHU étterem- és technológiai franchise tulajdonosa részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott BÉT Xtend piacán. Rózsa Balázs vezérigazgató és Szabó Erik vezérigazgató-helyettes, a BÉT hagyományainak megfelelően, a New York-i Tőzsde csengőjének pontos másolata megszólaltatásával indította el a kereskedési napot.
Ünnepélyes csengetéssel indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend Piacán a Cyberg Corp. Kereskedelmi, Szolgáltató és Vendéglátó Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeivel. Az ünnepségen a vállalat vezetői mellett részt vett Végh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója, valamint dr. Kapolyi József (Kapolyi Ügyvédi Iroda) és Scholtz Péter (UniCredit Bank Hungary Zrt.), akik jogi képviselőként és tanácsadóként támogatták a kibocsátó részvényeinek regisztrációját.

A cég részvényeivel a mai napon 1800,- Ft-os áron kezdődött meg a kereskedés, az induló 5,370 milliárd Ft-os piaci kapitalizáció a korábbi zártkörű tőkeemelés alapján alakult ki.

A Cyberg Corp. tájékoztatója közzétételét a Magyar Nemzeti Bank 2018. október 16. napján engedélyezte, ezt követően a társaság 2018. október 24-én változtatta meg működési formáját zártkörűen működő részvénytársaságról nyilvánosan működő részvénytársaságra. A Cyberg Corp. 2018. október 19-én regisztrálta részvényeit a BÉT Xtend piacán, majd 2018. november 7-én zártkörű tőkeemelést hajtott végre, amely során tulajdonrészt vásárolt többek között az OTP Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, az Equilor Alapkezelő, az Amundi Alapkezelő és az Accord Alapkezelő egyes befektetési alapjai, az Uniqa Biztosító, valamint a Horizont Magánnyugdíjpénztár és a Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár is.

A tőkeemelés keretében, 170 888 darab, a korábban forgalomban lévő "A" sorozatú törzsrészvényekkel azonos sorozatba tartozó, 100,- Ft névértékű, névre szóló, dematerializált részvény kibocsátására került sor. Ezzel a társaság 281,300 millió forint összegű alaptőkéje 298,3888 millió forintra emelkedett, míg a zártkörű tőkeemelés során rendelkezésre bocsátott 307,5984 millió forint összeg többi része a vállalat tőketartalékába került.

Az a tervünk, hogy létrehozunk egy olyan globális technológiai vállalatot, amely forradalmasítja a klasszikus rendszergasztronómiai üzleti modellt. A bevont tőkéből felépítjük a társaság központi menedzsmentjét, elindítjuk a franchise hálózat nemzetközi értékesítését és továbbfejlesztjük a hibrid modellünk digitális szolgáltatásait

- vázolta fel a terveket Rózsa Balázs, a Társaság vezérigazgatója.

A tranzakció kapcsán Scholtz Péter, az UniCredit Bank Hungary Zrt. Intézményi értékesítésért felelős vezetője megjegyezte:

Különleges nap a mai, hiszen a CyBERG Corp. az első olyan kibocsátó a BÉT-en, amely a klasszikus tőzsdére lépő társaságokkal szemben a vállalati növekedési ciklus jóval korábbi szakaszában lépett a tőzsdére és ezáltal egy teljesen új típusú befektetési lehetőséget teremtett a hazai befektetők számára.

A Cyberg éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozik, jelenleg egy fast casual dining éttermet üzemeltet Budapesten a Petőfi Sándor utcában a KAJAHU-t. Az éttermet egy új koncepció alapján építette és üzemelteti, amelynek egyik kulcseleme a digitalizáció. Az asztalokba épített érintőképernyőkön keresztül a vendégek önállóan tudnak rendelni, egymással chat-elni és digitális tartalmakat fogyasztani. A Petőfi Sándor utcai étterem 2017-ben 22 százalékos kapacitáskihasználtsággal működött, naponta átlagosan 240 vendég fogyasztott az étteremben, egy vendég átlagos nettó kosárértéke 6,5 euró volt.

A Cyberg 2017-ben értékesítette az első magyarországi master franchise jogot, a megállapodás értelmében országszerte 10 KAJAHU étterem nyílik a következő 10 évben, ebből 4-et Budapesten, 6-ot pedig vidéki nagyvárosokban nyitnak.

A magyarországi étteremnyitásokkal párhuzamosan nemzetközi terjeszkedést is tervez a cég. Tavaly áprilisban a Cyberg értékesítette az első nemzetközi master franchise jogot, a Region Capital Holding vállalta, hogy 2030-ig összesen 73 KAJAHU éttermet fog megnyitni Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban.

2015 és 2017 között évente átlagosan 86%-kal nőtt a cég bevétele, 2017-ben 182,2 millió forintot ért el. Az elmúlt években veszteséges volt a cég, már üzemi szinten is, de a bevételek növekedésével párhuzamosan mérséklődnek a veszteségek: 2017-ben már csak 30 millió forint vesztesége volt a működési eredmény szintjén.

Új részvény a magyar tőzsdén: Elindult a kereskedés a Cyberg részvényeivel
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bika wall street index tőzsde