Üzlet

Csaló szoftvert találtak a FiatChrysler autóiban is, 800 millió dollárt fizet a cég

Portfolio
Közel 800 millió dollárt fizet a FiatChrysler a dízelbotrányban érintett 104 ezer autója miatt indított perek rendezésére. A vállalat továbbra is tagadja, hogy csalt volna, az amerikai hatóságok szerint viszont az autógyártó illegális szoftvert használt az autóiban.
  • Korábbi hírekben még 700 millió dollár szerepelt, de végül annál is többet, közel 800 millió dollárt fizet a FiatChrysler az Egyesült Államokban az Igazságügyi Minisztérium és Kalifornia állam által indított perek rendezésére.
  • Az autógyártó 104 ezer, 2014-2016 közötti dízeles autójában (Ram 1500, Jeep Grand Cherokee) használt olyan illegális szoftvert, amely normál körülmények között jóval több károsanyag kibocsátását tette lehetővé.
  • A cég 311 millió dollárt fizet szövetségi és kaliforniai hatóságoknak, 280 millió dollárt az érintett autók tulajdonosainak fizet majd, közel 105 millió dollárt a kiterjesztett jótállásra.
  • A FiatChrysler továbbra is tagadja a vádakat, ennek ellenére fizet, és nem tervezi, hogy hardveresen átalakítja az érintett autókat. Tavaly októberben egyébként már elkülönítettek 713 millió dollárt a perekkel kapcsolatos költségekre.
  • A dízeles hajtáslánc fontos alkatrészeit a Bosch szállította be a FiatChryslernek, a német vállalat 27,5 millió dollárral rendezi az érintett autótulajdonosok által indított pereket.


A FiatChrysler árfolyama tavaly május és 2018 év vége között óta 40 százalékot csökkent, idén viszont már több mint 9 százalékot emelkedett.

Csaló szoftvert találtak a FiatChrysler autóiban is, 800 millió dollárt fizet a cég
mol olajipar
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
mol olajipar