Ezt a szárnyalást már Zsiday Viktor sem hagyhatta szó nélkül
Üzlet

Ezt a szárnyalást már Zsiday Viktor sem hagyhatta szó nélkül

Portfolio
Szárnyalt a Plotinus árfolyama az elmúlt hetekben, amit már Zsiday Viktor sem hagyhatott szó nélkül, legfrissebb blogbejegyzésében egykori cégével foglalkozik.
Zsiday Viktor a blogbejegyzése elején felidézte, hogy 2018 folyamán az összes Plotinus részvényét értékesítette 6000 forinton, ahogyan erre a társaság részvényesinek is megvolt a lehetősége a tavalyi év folyamán. Zsiday Viktor kiemelte, hogy nem rendelkezik Plotinus részvényekkel, továbbá 2017 tavasza óta nem tölt be vezető tisztséget a cégben, mára minden kapcsolata megszűnt a Plotinusszal.

A társaság részvényeinek tőzsdéről történő kivezetésével kapcsolatban Zsiday Viktor kiemeli, hogy bár eredetileg valóban ez volt a cél, azonban a cég 2017-es közgyűlésén végül nem született meg az ezzel kapcsolatos döntés, azonban 2018-ban a társaság érzékelve, hogy a tőzsdei cégek önmagukban is értékkel rendelkeznek, a cég megfontolás tárgyává tette a tőzsdén maradást, abban bízva, hogy lehetnek olyan szereplők, akik egy ''üres'' cégen keresztül lépnének a tőzsdére, ahogyan arra a közelmúltban többször is sor került.

Zsiday szerint erre azonban az elhúzódó MNB vizsgálat miatt nem kerülhetett sor, azonban a tavalyi év során láthatóvá vált, hogy a cégre vannak hazai érdeklődők, akik, ha nem is közvetlenül, többségi befektetőként (apport vagy felvásárlás útján) szeretnének bejutni a tőzsdére, de fantáziát látnak nagyobb részesedések megszerzésében és a Plotinus irányításának átvételében.

A befektetési szakember a Plotinus aktuális helyzetével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a társaságnak jelenleg két ismert befektetője van, és abban a reményben, hogy ők jó áron képesek behozni új befektetőt a cégen keresztül a tőzsdére, az árfolyam a mai napon egészen 36 000 forintig emelkedett, amelynek alapján a Zsiday Viktor szerint egy gyakorlatilag üres cég közel egymilliárd forintot ér tőzsdei jelenlétének köszönhetően, ami Zsiday szerint meglehetősen alaptalannak tűnik elsőre, bár a befektetési szakember kiemeli, hogy a Budapesti Értéktőzsdén látott már nagyobb csodákat is az elmúlt pár évben. Zsiday Viktor mindemellett nyomatékosította, mivel nem rendelkezik Plotinus-részvénnyel, a cég működésébe nem lát bele, és emiatt nincs tudomása a potenciális befektetőkről sem.

A Plotinus árfolyama kedden és szerdán is napi limittel emelkedett, a társaság részvényei ma egészen 36 000 forintig szárnyaltak, a Plotinus árfolyama közel 279 százalékkal került feljebb.

Ezt a szárnyalást már Zsiday Viktor sem hagyhatta szó nélkül
brexit0115
bitcoin automata shutter
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920