Előfizetői tartalom

Idegen érdeket sejt a Zsil-völgyi bányászsztrájk mögött a román kormányfő

MTI
|
Portfolio
Senki sem játszadozhat Románia energetikai függetlenségével - figyelmeztetett csütörtökön Viorica Dancila miniszterelnök, aki idegen érdekeket sejt és sejtet a Zsil-völgyi szénbányászok csaknem egy hete tartó munkabeszüntetése mögött, amely teljes leállással fenyegeti az ország energiaszükségletének mintegy harmadát fedező Olténiai Energetikai Komplexumot. A miniszterelnök azt mondta: nemzetbiztonsági tájékoztatást kért az ügyben, azt sugallva, hogy a bányászok sztrájkja azoknak a külföldieknek az érdekeit szolgálja, akiktől Románia most - a hazai termelés visszaesése miatt - roppant drágán kénytelen villamos energiát vásárolni.

A szociáldemokrata politikus a csütörtöki kormányülésen bejelentette, hogy Zsilvásárhelyre (Targu Jiu) küldte a kormány vizsgálóbizottságát és Anton Anton energiaügyi minisztert, hogy mielőbb találjanak megoldást az ország energiaellátását veszélyeztető helyzetre. Tudni akarom, hogy van-e összefüggés e között a fennakadás és egyesek azon érdeke között, hogy a románok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés