PannErgy-célárat emelt az OTP
Üzlet

PannErgy-célárat emelt az OTP

Portfolio
Az eddigi 1072 forintról 1090 forintra emelte a PannErgy-részvényre vonatkozó tizenkét havi célárfolyamot az OTP Research.
A bank elemzése szerint a céláremelést a nettó adósság csökkenése és a részvény-visszavásárlási program hatása indokolja, ugyanakkor megjegyzi, hogy a pozitív hatásokat részben ellensúlyozta a részvényárfolyam globális piacok magasabb kockázatkerülésére reflektáló gyengülése.

A PannErgy kedden publikált termelési jelentése szerint 2018 utolsó negyedévében a társaság hőértékesítése 6,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a rendkívül magas átlaghőmérséklet miatt. Az év egészében a teljes hőértékesítés 100 000 GJ-lal csökkenhetett 2017-hez képest, ezzel együtt a 2018-as EBITDA a PannErgy szerint nagyjából a 2017-es szinten alakulhat.

Az OTP elemzése szerint a sajátrészvény-vásárlási program elindulásáról szóló hírek "nagyon megnyugtatóak" voltak, mivel a lépés azt jelezheti, hogy a jelentős beruházások után elkezdődhet a nyereség visszaosztása a részvényeseknek. A program elindulása az ebbe az irányba tett első lépés. Amennyiben nincs nagyobb projekt a csőben, a következő lépés már az osztalékfizetés lehet ebben a sorban az elemzés szerint. Az OTP felidézi, hogy korábbi elemzésében 2019/2020-ra valószínűsítette az osztalékfizetés kezdetét, a jövőbeli projektek és lehetőségek függvényében.

A PannErgy 2018 december 21-én közölte, hogy aktiválja részvény-visszavásárlási programját. Az akció keretében december 28-tól április 27-ig napi 8000 darab saját részvényt vásárolnak, legfeljebb 950 forintos árfolyamon. A részvény-visszavásárlási programmal összefüggésben a PannErgy-részvény árfolyama az elemzés szerint várhatóan a határul szabott 950 forintos szintig emelkedhet.

A célárfolyam emeléséhez a részvény-visszavásárlási programon túl az értékelési modell frissítése is hozzájárult. Az előrejelzési periódus 2018-2027-ről 2019-2028-ra módosult, ezzel párhuzamosan a társaság nettó adóssága tovább csökkenhet, ami növeli a vállalat értékét és a részvényárfolyamot. Az OTP magát az értékelési modellt is frissítette a szektortársakkal kapcsolatos új adatokra tekintettel. Ezek alapján a PannErgy nettó adóssága csökken, EBITDA-ja pedig magasabb lehet 2019-ben, mint az előző évben. Ezek pozitív hatását azonban az elemzés szerint meghaladja a szektortársak alacsonyabb EV/EBITDA mediánja, amit elsősorban az elmúlt időszak általános részvénypiaci esése idézett elő.

A PannErgy működési környezetének kockázatai az OTP elemzése szerint:
  • hatósági ár meghatározásának bizonytalanságai;
  • környezeti kockázat, a hőmérsékleti viszonyok kedvezőtlen alakulása;
  • működési kockázat; a fenntartási költségek előrejelzésének bizonytalanságai;
  • energiahatékonyság javulása, a hőigények csökkenése.


A részvény árfolyama szerdán 1 százalékot meghaladó gyengüléssel 794 forinton, az új célárfolyamnál mintegy 37 százalékkal alacsonyabban zárta a napot.

PannErgy-célárat emelt az OTP
Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

(BÉT)
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card