Előfizetői tartalom

Végleg betehet a Brexit az atomerőmű-építésnek

Portfolio
A Hitachi felfüggesztette 28 milliárd dolláros brit atomerőmű-építési projektjét, amiben értesülések szerint a Brexit-ügynek is lehetett szerepe. A japán társaság az ügyhöz kapcsolódóan 2,8 milliárd dolláros veszteségleírásra kényszerül, ezzel együtt - bár erre állítólag maga a menedzsment is hajlik - egyelőre nem törölte a projektet, és folytatná az egyeztetést a brit kormánnyal. Elemzők és befektetők viszont az intézkedést gyakorlatilag visszavonásként, a japán konglomerátum szempontjából egy jelentős bizonytalansági faktort megszüntető pozitív fejleményként értékelik.

A lépést azt követően jelentték be, hogy a japán vállalatcsoport Horizon Nuclear Power nevű brit projektcégének nem sikerült magánbefektetőket bevonnia a walesi Angleseyben tervezett, a teljes brit áramigény körülbelül 6 százalékát fedezni képes új Wylfa Newydd atomerőmű építésébe. A társaság közleményében nem részletezte a döntés hátterét, a gazdasági szempont...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái