Mindenki sztrájkolt az Audinál ma - Mi lehet a következő lépés?
Üzlet

Mindenki sztrájkolt az Audinál ma - Mi lehet a következő lépés?

Portfolio
Sikeresnek ítélte a pénteki kétórás figyelmeztető sztrájkot az Audi-dolgozók szakszervezete, ugyanis a beosztott dolgozók 100 százaléka részt vett benne - mondta a Népszavának az érdekképviselet elnöke.
Azok is részt vettek a mai sztrájkban, akik nem tagjai a szakszervezetnek, ezért volt rendkívül sikeres Németh Sándor szerint. Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöke elmondta: a gyárban összesen 13 ezren dolgoznak, akik közül 8700-an szakszervezeti tagok, ma viszont minden beosztott munkás egységesen tette le a munkát.

A vállalatnál hónapok óta tartanak a bértárgyalások, de eddig nem vezettek eredményre. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az idén 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg minden dolgozó alapbérét. Emellett szeretnék, ha a cég kompenzálná a dolgozókat a cafeteria változó adózása miatt és évi 787 ezer forintra emelné a cafeteria keretét. További céljuk a dolgozókat motiváló jubileumi bónusz bevezetése, a mozgóbér 4 százalékának alapbérbe történő beépítése.

A szakszervezet továbbra sem zárkózik el a megállapodás elől, legközelebb vasárnap ülnek tárgyalóasztalhoz a vezetőséggel és hétfőre is terveznek egy találkozót. Kedden reggel viszont lejár az egyeztetési kötelezettség 7 napos határideje, így ha addig sem születik megállapodás, a sztrájkbizottság dönt majd a további lépésekről.

A szakszervezet azt is jelezte: felmérésük szerint a dolgozók a jelenlegi nettó jövedelmük 40 százalékos növekedésével éreznék megbecsülve magukat. Nem a németországi fizetések "egy az egyben eléréséért" harcolnak tehát (a különbség a német dolgozók javára 4-5-szörös), hanem a jelentős lemaradás csökkentéséért - írja a Népszava.
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
huawei mobiltelefon