A nagy Teslát már sokan temették, erre mi történik Amerikában?
Üzlet

A nagy Teslát már sokan temették, erre mi történik Amerikában?

Portfolio
A Tesla Model S eladása a Model 3 érkezése ellenére sem esett össze, toronymagasan uralta az Egyesült Államokban a luxusszedánok piacát 2018-ban is.
A Tesla Model 3 érkezésekor sokan féltek attól, hogy a kedvezőbb áron megvásárolható új modell egyszerűen elszívja majd a nagyobb és drágább változat, a Tesla Model S vásárlóit. A 2018-as statisztikák, valamint a CleanTechnica által készítette várakozások alapján viszont kijelenthetjük, ezek a félelmek alaptalanok voltak. Az Egyesült Államokban ugyanis 29 660 Tesla Model S találhatott gazdára, amely durván 3 százalékos növekedést jelentett 2017-hez képest. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Model 3 legolcsóbb, 35 ezer dolláros alapváltozata még nem volt kapható tavaly, a Teslának csupán 44 ezer dollárig sikerült letornáznia az indulóárát az új modelljének. Így viszont a konfigurálás során hamar megugrott a végső ár, hogyha valaki elkezdte felextrázni a járművet. Ennek eredményeként a Model 3 átlagos értékesítési ára 60 ezer dollár felett volt 2018 harmadik negyedévében.

Az értékesítési adat kapcsán el kell mondani azt is, hogy a Teslának ismét sikerült maga mögé utasítania az összes riválisát, így Amerika legnépszerűbb luxusszedánja egy teljesen elektromos meghajtású autó volt 2018-ban is. A Tesla fölénye ráadásul nagyon látványos, a második helyet megszerző Mercedes-Benz S-osztályból durván feleannyi fogyott, min a Model S-ből. Érdemes azt is elmondani, hogy a Tesla a tavalyi teljesítményével mintegy 37 százalékos részesedést tudhatott magáénak a luxusszedánok piacából az Egyesült Államokban.

Mindez továbbra is komoly fejfájást okozhat a riválisoknak, hiszen a luxusszedánok darabszáma, a Teslát kivéve, ugyan eltörpül egy-egy autógyártó összértékesítésén belül, ugyanakkor ezek a modellek képviselik a gyártástechnológia csúcsát és az általuk kínált megoldások erősítik leginkább az egyes márkák presztízsét. És ami mindezeknél is sokkal fontosabb, jellemzően ezeket a modelleket kínálják a legmagasabb áron az egyes gyártók és érnek el rajtuk jelentős profitmarzsot.

A nagy Teslát már sokan temették, erre mi történik Amerikában?
(CleanTechnica)
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde