Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP
Üzlet

Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP

Portfolio
Mozgalmasan telt az elmúlt hét a magyar tőzsdén, de az előttünk álló néhány nap folyamán sem fogunk unatkozni, a hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva áttekintettük, hogy pontosan mire érdemes majd figyelni az előttünk álló néhány nap folyamán.

OTP

Az OTP júniustól október végéig gyakorlatilag oldalazott, majd az árfolyam november első felében valósággal szárnyalt. A bankpapír ezt követően erőt gyűjtött, majd a részvény decemberben 11 850 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. Bár az árfolyam ezután lefordult, a 11 155 forint és 11 055 forint közötti támaszzóna kétszer is megállította az esést, és az OTP január első hetében ismét emelkedni kezdett.

Az elmúlt napokban az OTP a 20-napos mozgóátlagról elrugaszkodva újra emelkedéssel próbálkozott meg, majd a 9-napos mozgóátlagot is leküzdve a bankpapír a csütörtöki kereskedésben 11 900 forinton, új történelmi csúcson zárt be. A pénteki piacnyitás után az árfolyam 11 970 forintig emelkedett, majd az árfolyam lefordult, és az OTP a 11 850 forintos támaszt tesztelte vissza. Amennyiben sikerül felette maradnia, az árfolyam hamarosan megkísérelheti a lélektani, 12 000 forintos szint áttörését. A 11 850 forintos szint letörésével támaszt a 9-napos mozgóátlag jelent 11 710 forintnál, míg alatta a 20-napos mozgóátlaga érdemes figyelni 11 595 forintnál.

Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP

Mol

A Mol tavaly nyár eleje óta egy emelkedő trendcsatornában halad felfelé, az árfolyam decemberben sikertelenül próbált felfelé kitörni felfelé a trendcsatornából, és bár a Mol ezt követően lefordult, az árfolyam a trendcsatorna aljáról december közepén ismét felpattant és a Mol újra emelkedni kezdett. A részvény január elején áttörte a 3200 forintos ellenállást, majd néhány napos lecsorgás után az árfolyam a 3200 forintos szintet tesztelte vissza. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a Mol a 2017 novemberi csúcsait tesztelheti 3290-, és 3351 forintnál. Lefelé pedig 3214 forintnál a 9-napos mozgóátlag és a 3200 forintos szint jelentenek támaszt a Mol számára rövid távon.

Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP

Richter

A Richter 2017. júniusi csúcsára és a tavaly júliusi mélypontjára húzott Fibonacci kiterjesztés alapján a 38,2 százalékos szintet a Richter december végén áttörte, az elmúlt hónapok során az árfolyam pedig egyre magasabb mélypontokat hagyott a grafikonon, ami további emelkedést vetített előre. Az elmúlt néhány nap folyamán erőteljes emelkedés következett, a Richter az 5546 forintnál található 50 százalékos Fibonacci szintet is áttörte, az árfolyam az elmúlt napok emelkedése után azonban a túlvett tartományba érkezett meg. Felfelé, a 61,8 százalékos Fibonacci szint jelentheti a következő megállót a Richter számára, 6204 forintnál, míg a jelenlegi szintekről lefordulva a 9-napos mozgóátlag jelenti az első támaszt 5828 forintnál, majd a 20-napos mozgóátlagra érdemes figyelni 5680 forintnál.

Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP

Magyar Telekom

A Magyar Telekom számára a novemberi szárnyalás után decemberben lecsorgás következett, míg a részvény január első felében ismét emelkedni kezdett, bár az elmúlt hét második felében a lendület kissé alábbhagyott. A Magyar Telekom a 455-460 forint közötti ellenállási zónát egyelőre nem volt képes leküzdeni, amennyiben a jelenlegi szintekről lefelé mozdulna el az árfolyam, támaszt a 20-napos mozgóátlag jelent 448 forintnál, majd a későbbiekben a 38,2 százalékos Fibonacci szint tesztelése következhetne 438 forintnál. Felfelé, a 9-napos mozgóátlag és az 50 százalékos Fibonacci szint által is megerősített 455-460 forint közötti ellenállási zóna leküzdése megnyitná az utat a további emelkedés előtt, ebben az esetben a 61,8 százalékos Fibonacci szint felé fordulhat a vevők figyelme, 472 forintnál.

Lendületben a Richter, történelmi csúcsáról fordult le az OTP
Címlapkép forrása: BÉT
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
huawei mobiltelefon