Durva figyelmeztetés érkezett a rejtőzködő befektetési gurutól
Üzlet

Durva figyelmeztetés érkezett a rejtőzködő befektetési gurutól

Portfolio
Seth A. Klarman, az ismert értékalapú befektető legfrissebb figyelmeztetései a davosi Világgazdasági Fórum szereplőinek figyelmét is felkeltették, miután Klarman az emelkedő államadósság, a növekvő társadalmi feszültségek és a közelgő gazdasági válság jelentette veszélyekre hívta fel a piaci szereplők figyelmét.
A világ vezető politikusai és közgazdászai idén is összegyűltek a svájci hegyekben, hogy a Világgazdasági Fórum keretein belül megvitassák a globalizáció jelentette kihívásokat, továbbá az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos problémákat, és a Brexit-megállapodással összefüggő bizonytalanságot is. Az esemény résztvevőinek figyelmét az ismert befektetési guru, Seth A. Klarman legfrissebb írása is felkeltette, vitára ösztönözve a politikusokat és gazdasági szereplőket is.

Az értékalapú befektetések szakértője, a nagyjából 27 milliárd dollárnyi eszközt kezelő Baupost Group vezetője bár nem veszt rész a davosi eseményen, azonban írásait és gondolatait gyakran idézik a mértékadó gondolkodók és az üzleti élet szereplői is. Klarman a társaság befektetőinek írt levelében kiemeli, hogy a folyamatos tüntetések, zavargások és növekvő társadalmi feszültségek egyáltalán nem tekinthetők normálisnak, és Klarman aggódva figyeli az Egyesült Államok nemzetközi szerepének visszaszorulását, továbbá a demokratikus országok előtt álló egyre növekvő kihívásokat is.

A guru aggódik a növekvő adósság miatt is, Klarman levelében kiemeli, hogy 2008 és 2017 között a GDP-arányos államadósság szintje az USA esetében meghaladta a 100 százalékot, és a francia, a brit, a kanadai és a spanyol államadósság is ezen szinthez közelít. Klarman szerint az előttünk álló, nagy pénzügyi váláságok egyik kiváltó oka éppen a magas államadósság lehet majd.

Klarman szerint a piaci szereplők rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélik a világot, és abban bíznak, hogy a jó idők folytatódnak majd, és alulbecslik a jelenlegi kockázatokat a piacon. Bár a guru szerint a következő válság időpontja egyelőre kérdéses, azonban Klarman a válság érkezését biztosra veszi, és a guru szerint a válság nem csupán tőkepiaci esést, hanem erőszakos eseményeket is magával hoz majd.

(NewYorkTimes)
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Debrecen télen
70 milliós befektetést is kaphatnak magyar startupok

A programhoz partnerként csatlakozott a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
cimlap_Davos0124